
16
יחידות
30 דק'
4 שעות
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 8-10 בננות
- 100 גרם פקאן טבעי
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 כף שקדיה
- 2 כפות סילאן
- 6 תמרים מזן מג'הול
- 50 גרם חמאת קקאו (כ 1/3 כוס)
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 3-4 כפות דבש
- 50 גרם שוקולד מריר אמיתי
אופן ההכנה
קולפים ופורסים את הבננות, מקפיאים למשך כמה שעות, עדיף עד להקפאה מלאה.
פקאן מסוכר: מחממים מחבת נון סטיק על אש גבוהה, כשהמחבת חמה, מנמיכים את האש . שמים במחבת שמן קוקוס, חמאת שקדים וסילאן ומערבבים לקבלת מרקם נוזלי ואחיד. מוסיפים את הפקאן וקולים במשך 3-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפרידים בין הפקאנים ומקפיאים לכמה דקות להתקשות.
גלידה: קוצצים את התמרים לחתיכות קטנות.
מכניסים את הבננות, הפקאנים והתמרים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים
בהתחלה יתקבל מרקם פרורי. בעזרת לקקן אוספים את הבננות שנצמדו לדפנות הכלי וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
כשאין מכשיר מספיק חזק נותנים לבננות להפשיר מעט או מוסיפים מעט תחליף חלב כדי להקל על הטחינה, כשיש מכשיר חזק עדיף להיעזר בסבלנות ולא להיעזר בתוספת נוזלים, לקבלת מרקם גלידתי מושלם. (תוספת נוזלים תגרום למרקם יותר קרחי)
יוצקים לתבנית סיליקון ומקפיאים למשך כמה שעות.
לאחר שהארטיקים קפאו לגמרי הם מוכנים לציפוי.
ציפוי: בבן מארי (קערה בתוך סיר מים רותחים) ממיסים את רכיבי הציפוי.
מעבירים את הציפוי לכוס גבוהה, טובלים כל ארטיק בשוקולד. מאפשרים לעודף השוקולד לטפטף חזרה לכוס, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
עיטור: ממיסים שוקולד מריר בשקית ניילון בתוך כוס מים רותחים.
בעזרת מספריים פותחים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים מעל הארטיקים
מקפיאים עד השימוש.
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!