האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מניפות בטטה

4

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

פרווה

בטטות האסלבק הופכות את הבטטה השגרתית מפשוטה לאלגנטית ומרשימה – וכל מה שצריך לעשות זה לחתוך בצורה נכונה כמה פרוסות בתוך הבטטה.

מצרכים

  • 4 בטטות בינוניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2.

שוטפים היטב את הבטטות עם קליפתם, מייבשים, וחותכים שכבה דקה מהחלק התחתון כדי שיישבו בצורה יציבה.

3.

חותכים פרוסות דקות לאורך הבטטה, אך עוצרים -0.5 ס''מ לפני הסוף, כך שהן יישארו מחוברות בבסיס.

(טיפ : ניתן להניח את הבטטה על 2 שיפודים שוכבים כדי להקל על החיתוך)

4.

מניחים את הבטטות על תבנית אפייה.

5.

בקערה קטנה מערבבים שמן זית, שום כתוש, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

6.

יוצקים את התערובת על הבטטות ודואגים שהעשבים ייכנסו גם בין הפרוסות.

7.

אופים 40 - 50 דקותאו עד להתרככות.

הצעת הגשה: לגרסה חלבית –  הגישו עם שמנת חמוצה או יוגורט יווני.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קוגל תפוחי אדמה אישי

תפוחי אדמה פריכים בסיר

קוגל תפוחי אדמה במחבת

תפוחי אדמה אולמות

תפוחי אדמה בבישול ובתנור

לטקעס תפוחי אדמה מהירים

פירה לא כמו של כולם

בלינצ'ס מטוגנים

לאטקס בגירסה בריאה

סליידר דג מטוגן בבלילת בירה ולביבות תפוחי אדמה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן