מרק דלורית וכורכום

5

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

70 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

המרק הזה מתובל ועם טעם מוקרם, בחירה מושלמת למנת פתיחה מרשימה או כארוחה עיקרית קלה ומזינה בפני עצמה.
הכורכום הטרי מוסיף צבע וטעם ייחודי, אבל שימו לב שכמו הסלק – הוא גם משאיר כתמים חזקים על הידיים, הכלים, והמגבות… מומלץ להשתמש עם כפפות!
הצעת הגשה: גרעיני דלעת קלויים יוסיפו מרקם קראנצ'י למרק.

מצרכים

  • 1 דלורית גדולה (כ-450 גרם), חצויה לאורך וללא גרעינים
  • שמן זית
  • 3 גזרים בינוניים, חתוכים גס
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • כמה גבעולי תימין טריים
  • 6 שיני שום שלמות, לא קלופות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד או 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כף כורכום טרי מגורד או 2 כפיות כורכום טחון
  • 5–6 כוסות ציר ירקות, ציר עוף או מים
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • לקישוט: פטרוזיליה שטוחה קצוצה, גרעיני דלעת קלויים, קוקוס קלוי, ושמן זית

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

2.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מורחים שמן זית על חצאי הדלורית, הגזרים, הבצל והשום.

3.

מסדרים את הירקות בתבנית, כשהדלורית מונחת עם הצד החתוך כלפי מטה. מפזרים בין הירקות את גבעולי התימין. צולים בתנור במשך 40–50 דקות, או עד שהדלורית והגזר רכים מאוד.

מסירים את גבעולי התימין לאחר האפיה וזורקים.

4.

מגרדים את פנים הדלורית מהקליפה ומכניסים לסיר יחד עם הירקות הצלויים, הג'ינג'ר, הכמון, הכוסברה, אבקת הקארי, הכורכום, הציר או המים, וחלב הקוקוס.

5.

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק. מבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6.

יוצקים לקערות הגשה ומקשטים כל מנה בפטרוזיליה קצוצה, גרעיני דלעת קלויים, קוקוס קלוי וזילוף של שמן זית.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מרק אטריות סובה

מרק עדשים אדומות עם טופינג עגבניות מיובשות

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן