
6
מנות
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
50 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1 כוס חומוס מושרה
- 1 כף כורכום
- 1 כוס עדשים כתומות או ירוקות
- 3 עגבניות מגוררות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- 2 ליטר מים רותחים
- 4 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס איטריות סבתא
- 2 כפות קמח
- 1/2 כוס מים קרים
- מיץ לימון מחצי לימון
- 3 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
1.
מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כורכום, עגבניות, וחומוס ומערבבים.
2.
מוסיפים את המים הרותחים, מלח ופלפל.
3.
מוסיפים את העדשים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, וסלרי ומבשלים עד לריכוך.
4.
מוסיפים את האיטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
5.
מערבבים את הקמח עם המים הקרים שלא יווצרו גושים, ומוסיפים למרק תוך עירבוב תמידי. מוסיפים את מיץ הלימון בסמוך להגשה.
הצעת הגשה: מומלץ לפזר מעל פטרוזיליה וכוסברה לקישוט.
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.