
4-6 מנות
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
80 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
עדשים לא דורשות השריה, מה שהופך אותן לאופציה מושלמת לארוחת ערב פרווה מהירה. מומלץ להכין כמות כפולה מהטופינג – הוא נהדר גם כממרח לכריכים או כתוספת לפסטה מבושלת כרוטב.
מצרכים
- 2 כפיות שמן זית
- 2 שאלוטים, קצוצים דק
- 3 שיני שום
- 3 כפות זיתים קצוצים
- קמצוץ פתיתי צ'ילי גרוס
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות, מושרות וחתוכות (או מסוננות אם הושרו בשמן, וחתוכות)
- 1/4 כוס מים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות שמן זית
- 1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 3 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 שומר קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית כמון טחון
- קמצוץ קאיין
- 2 כפות רסק עגבניות
- כמה גבעולי תימין
- 1/2 1 כוסות עדשים אדומות יבשות
- 8 כוסות ציר ירקות (או עוף)
אופן ההכנה
טופינג עגבניות מיובשות:(שימו לב: אם משתמשים בעגבניות מיובשות שלא הושרו בשמן – משרים אותן במים רותחים במשך 20 דקות, מסננים וקוצצים.)
מחממים שמן זית בסיר קטן על חום בינוני. מוסיפים את השאלוטים ומבשלים 5–7 דקות, עד שהם רכים מאוד.
מוסיפים את השום, הזיתים, פתיתי הצ'ילי והעגבניות המיובשות.
מוסיפים את המים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10 דקות, עד שהרוטב רך ורוב הנוזלים התאדו.
מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מניחים בצד.
מרק עדשים: מחממים שמן זית בסיר מרק או סיר רחב על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל, הגזרים והשומר ומבשלים במשך 7–10 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
מוסיפים את השום, הכמון, הקאיין ורסק העגבניות, וממשיכים לבשל 2–3 דקות כדי לצרוב את הרסק.
מוסיפים את העדשים והציר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהעדשים רכות.
בעזרת בלנדר מוט (או בלנדר רגיל), טוחנים חצי מהמרק – כדי שיישאר מעט מרקם גס. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
יוצקים את המרק לקערות ומניחים במרכז כל מנה כפית מהרוטב.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!