
7
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו45 דק'
1 שעות ו45 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מרק תפוחי אדמה תימני של אשכנזים. מתכון מפנק, סמיך ומתובל – מושלם ליום חורפי או סתם כשצריך חיבוק בצלחת.
מצרכים
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים, קצוצים
- 5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 ראש שום, קלוף ופרוס
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית חוויאג'
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1.5–2 ליטר מים, לפי הצורך
אופן ההכנה
1.
בסיר של 2.5 ליטר מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים כמה דקות.
3.
מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים מים לכיסוי (לא המון) ומביאים לרתיחה.
4.
מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים – מלח, פלפל, חוויאג', כורכום וכמון.
5.
מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.
6.
בעדשר דקות האחרונות של הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים.
טיפ: לקבלת מרק סמיך יותר מועכים מעט חלק מתפוחי האדמה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!