
18-24 סופגניות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
115 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
המתכון הזה טבעוני לחלוטין, אפילו עד רמת הסוכר. כמובן, אם אתם לא טבעונים, הסופגניות האלו עדיין יהיו טעימות במיוחד, ותוכלו להשתמש בסוכר לבן רגיל במקום סוכר קנה טבעי אם אין לכם אותו בהישג יד.
מצרכים
- 2 כוסות חלב סויה
- 1 מקל וניל, חתוך לאורך והגרעינים מגורדים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר קנה טבעוני
- 4–5 כוסות קמח רגיל
- 2 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 3 כוסות שמן זית לטיגון
- 1/2 1 כוסות אבקת סוכר
- 3 כפות חלב סויה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
סופגניות: שמים בסיר גדול את חלב הסויה, גרעיני מקל הווניל והשמן. מחממים על אש נמוכה עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 35 מעלות (ניתן למדוד עם מדחום ). מסירים מהאש.
מפזרים את השמרים מעל תערובת החלב, ולאחר מכן מפזרים את הסוכר על השמרים. מניחים בצד למשך 5 דקות עד שהשמרים מופעלים והתערובת הופכת לקצפית.
מעבירים את תערובת השמרים לקערת מיקסר או קערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הקמח ולשים במשך 90 שניות עד שנוצר בצק חלק.
מכסים ומניחים לתפוח למשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מפזרים מעט קמח על תבנית אפייה ומניחים בצד.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח ולשים לתוכו את המלח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה.
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת מערוך. קורצים עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או חותכן ביסקוויטים, ומניחים את העיגולים על תבנית האפייה המוכנה.
מגלגלים שוב את שאריות הבצק וקורצים עוד עיגולים כדי לנצל את כל הבצק.
מכסים את תבנית האפייה במגבת מטבח נקייה ומניחים לסופגניות לתפוח במשך 30 דקות.
בסיר כבד עם מדחום לטיגון עמוק, מחממים 3 כוסות שמן זית על אש בינונית. כשהשמן מגיע לטמפרטורה של 175 מעלות, מטגנים את הסופגניות בכמה סבבים, במשך 2.5–3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות קלות.
מעבירים את הסופגניות המוכנות לרשת לצינון.
זיגוג וניל טבעוני: בקערה קטנה, טורפים יחד את אבקת הסוכר, חלב הסויה ותמצית הווניל עד שהתערובת חלקה.
מזלפים את הזיגוג על הסופגניות או טובלים את החלק העליון של כל סופגניה בזיגוג. מגישים מיד.
קרדיט צילום : ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!