
12
סופגניות
10 דק'
25 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מילוי קרם לימון חמצמץ וציפוי מרנג מתוק הופכים את הסופגניות האלה לפאי קטן ומושלם. מכיוון שהכנת המילוי והציפוי לוקחת כ-30 דקות, ניתן להתחיל בהכנתם בזמן שבצק הסופגניות הקלאסיות תופחות לפני הטיגון.
מצרכים
- גרידת קליפה מ-4 לימונים
- 1/2 כוס מיץ לימון (4 לימונים)
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 115 גרם חמאה ללא מלח
- 5 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח גס
- 3 חלבוני ביצה
- 1/2 כוס + 1 כף סוכר
- 12 סופגניות קלאסיות, קישור למתכון למעלה
אופן ההכנה
מילוי קרם לימון: בסיר קטן טורפים יחד את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הסוכר, החמאה, הביצים, הווניל והמלח. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע.
מניחים נייר אפייה על הקרם (כך שיגע במשטח הקרם) כדי למנוע היווצרות שכבה קשה. מצננים לחלוטין.
ממלאים שקית זילוף עם צנטר עגול בקרם הלימון. יוצרים חור בצד או בחלק העליון של הסופגניות וממלאים.
ציפוי מרנג לימון: בקערה בינונית עמידה בחום, טורפים יחד את חלבוני הביצים והסוכר.
מניחים את הקערה מעל סיר קטן עם מים רותחים קלות, תוך הקפדה שהמים לא יגעו בקערה.
ממשיכים לטרוף את התערובת עד שהסוכר נמס. ניתן לבדוק אם הסוכר נמס על ידי שפשוף מעט מהתערובת בין האצבעות; היא לא אמורה להרגיש גרגירית.
בעזרת מיקסר עומד או ידני, מקציפים את התערובת החמה עד שהיא מתקררת לטמפרטורת החדר ונהיית קצף יציב.
מניחים כפות של מרנג על הסופגניות בצורה של "תלוליות". בעזרת מבער מטבח, משחימים את המרנג למראה קרמלי, או פשוט מגישים כך.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!