
24 סופגניות מיני או 12 סופגניות גדולות
20 דק'
4 שעות
רמת קושי: קלה
פרווה
המתכון הזה מניב סופגנייה קלילה ואוורירית שתיהיה מושלמת עם כל המילויים האהובים עליכם. הפעם נלך על המילוי הקלאסי של ריבת תות עם ציפוי אבקת סוכר, אבל תוכלו למצוא באתר מגוון מתכונים למילויים וציפויים נוספים שיתאימו מעולה עם הבצק הקלאסי הזה.
הכינו מראש את בצק הסופגניות ערב לפני ושמרו אותו בשקית סגורה במקרר. הוציאו את הבצק 1–2 שעות לפני הטיגון. כך תהיו מוכנים בדיוק כשהמסיבה מתחילה.
צ'ופסטיקים הם כלי מושלם להפיכת סופגניות בזמן הטיגון. בעזרת שני צ'ופסטיקים, אחד בכל צד של הסופגנייה, מסובבים ומעיפים בעדינות את הבצק בשמן החם.
מצרכים
- 1/4 1 כוסות חלב קוקוס, מחומם ל-32 מעלות
- 21 גרם שמרים
- 1 כוס קמח רגיל
- 2 חלמוני ביצה
- 1 ביצה שלמה
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח גס
- 3 כוסות קמח רגיל ועוד מעט לקימוח הבצק
- 2 ליטרים שמן רגיל או שמן זית לטיגון
- 1 כוס ריבה ( בכל טעם שאוהבים) , בתוך שקית זילוף עם צנטר עגול
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומפזרים מעט קמח על הנייר. מרפדים 2 תבניות נוספות במגבות נייר.
בקערת מיקסר או בקערה גדולה, מערבבים יחד את חלב הקוקוס המחומם, השמרים וכוס אחת מהקמח. מכסים ומשאירים למנוחה למשך 30 דקות.
במיקסר עם וו לישה ובמהירות נמוכה, מוסיפים את הביצים, שמן הזית, תמצית הווניל, הסוכר, המלח ושאר הקמח.
לחלופין, ניתן לערבב את המרכיבים ביד.
לשים את הבצק בעזרת המיקסר או ביד עד שהוא הופך חלק וגמיש. אם מכינים את הסופגניות באותו יום, מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומאפשרים לו לתפוח במשך 1–2 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו. לחלופין, משמנים קלות את הבצק, מכניסים אותו לשקית אטומה ושומרים במקרר עד יום אחד.
כשרוצים להכין את הסופגניות, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-1/4 ס"מ. קורצים את הבצק לצורת סופגניות בגודל הרצוי בעזרת קורצני עוגיות בצורת עיגול או קצה של כוס זכוכית.
אם משתמשים בבצק שהוכן מראש, מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני הרידוד והחיתוך.
מניחים את הבצק החתוך על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה ומקומחת. מאפשרים לסופגניות לתפוח בטמפרטורת החדר למשך שעה.
יוצקים 2 ליטרים של שמן לסיר כבד עם תחתית עבה או סיר הולנדי, ומחממים על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות, מניחים כמה סופגניות בשמן ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד. הופכים בעדינות את הסופגניות בעזרת צ'ופסטיקים ומטגנים עוד 1–2 דקות מהצד השני.
מעבירים את הסופגניות המטוגנות לתבניות המרופדות במגבות נייר.
מילוי וציפוי: כשהסופגניות מתקררות מעט, יוצרים חור בצד או בחלק העליון וממלאים בריבה, קרם פטיסייר שוקולד או קרם פטיסייר לימון. מפזרים מעל אבקת סוכר או טובלים בזיגוג וניל עשיר או בזיגוג שוקולד מריר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!