דילוג לתוכן

האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סטייק עם רוטב נענע ורימונים

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

ככל שתשתמשו בסטייק איכותי יותר, כך המנה תהיה יותר מדהימה! אם אתם בוחרים להגיש את הסטייק כמנת פתיחה על לחם (מפורט בהמשך המתכון), תוכלו להתספק בכמות קטנה יותר של הסטייק.

מצרכים

  • 1 באגט מחיטה מלאה (אופציונלי)
  • 4 כפות שמן זית
  • 900 גרם סטייק ריב איי (אנטריקוט) ללא עצם בעובי של כ-5 ס"מ
  • 2 כפיות מלח גס הימלאיה
  • 4 שיני שום מגורדות או כתושות
  • 1/4 כוס עלי נענע טריים ללא גבעולים, קצוצים דק
  • 1 כוס עלי בזיליקום ללא גבעולים, קצוצים דק
  • 2 ליים סחוטים למיץ
  • 1 רימון חצוי ומגורען

אופן ההכנה

1.

מניחים בקערה בינונית 1 כפית מלח, 1 כף שמן זית, שום, נענע, בזיליקום ומיץ ליים. מערבבים היטב ומניחים בצד.

2.

מחממים מחבת גריל על חום גבוה. מייבשים את הסטייקים ומפזרים עליהם באופן אחיד 1 כפית מלח ו-1 כפית פלפל שחור מכל הצדדים.

משפשפים את הסטייקים עם 1 כף שמן זית ומניחים על מחבת הגריל החמה.

3.

צולים את הסטייקים 6-7 דקות מכל צד למידת עשייה מדיום רייר.

ממתינים 5 דקות לפני שפורסים לפרוסות דקות.

4.

(שלב אופציונלי: קרוסטיני - מברישים פרוסות בגט ב-1 כף שמן זית ומניחים על מחבת הגריל למשך דקה מכל צד).

5.

מניחים את הסטייקים על פרוסות הבגט או על מגש, יוצקים מעל את רוטב הנענע ומפזרים מעל את גרגירי הרימון.

הערות וטיפים:

  • לחיתוך קל של הרימון, חצו אותו לשניים, החזיקו את חציו עם הפנים כלפי מטה מעל קערה, והכו על הצד החיצוני בכף עץ כדי לשחרר את גרגירי הרימון.
  • ניתן להגיש את המנה בטורטייה עם אבוקדו ואורז, או אם אינכם מעוניינים בלחם, להגיש על בטטות אפויות או מחית בטטה.

זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.

מתכונים נוספים

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

תגובות

  1. תהילה12:2513/02/2025
    וואו! נראה טוב...

הוספת תגובה