
6
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
10 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
הסלט הזה קל להכנה ועשיר בחלבון, ומושלם לארוחת צהריים או ערב.
מצרכים
סלט אדובי
- 3 כוסות אורז לבן מבושל, מקורר
- 2 כוסות פלפלים אדומים ו/או צהובים או כתומים חתוכים לקוביות
- 1 קופסת שימורים (425 גרם) שעועית שחורה, שטופה ומסוננת
- 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
- 1 כוס קולרבי/או צנון חתוך לקוביות (לא חובה)
- 1 כוס חזה עוף או הודו מבושל, חתוך לקוביות
- ¾ כוס בצל ירוק פרוס
- ¼ כוס כוסברה טרייה קצוצה
רוטב
- 1 כוס סלסת עגבניות סמיכה (ניתן להחליף במטבוחה, אבל הטעם יהיה פחות אותנטי)
- 2 כפות מיץ ליים (או לימון) טרי
- 2 כפות שמן
- ¼ כפית מלח
- 8 עלי חסה רומיין גדולים
- פלחי ליים (לא חובה)
אופן ההכנה
1.
סלט: שמים את האורז, הפלפלים, השעועית, העגבנייה, קולורבי / צנון (אם משתמשים), העוף/ הודו, הבצל הירוק והכוסברה בקערה גדולה ומערבבים היטב.
2.
רוטב: בקערה קטנה, מערבבים את הסלסה (או מטבוחה), מיץ הליים, השמן והמלח.
3.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. (ניתן להגיש את הסלט מיד או לכסות ולהכניס למקרר עד 8 שעות לפני ההגשה). מגישים את הסלט מעל עלי החסה עם פלחי ליים בצד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!