
3
מנות
15 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- חסה
- עלי בייבי (לא חובה)
- 1 בצל סגול קטן ,פרוס לחצאי טבעות
- 1 גזר מקולף לרצועות דקות
- נבטים (לא חובה), ½ חבילה
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 1 כוס קוביות בטטה מטוגנות (לא חובה)
- 1.5 קופסאת פטריות שמפניון/ פורטובלה , חצויים
- 1 חבילה גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
- 3-4 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות שומשום
- חופן אגוזי מלך
- חצי לימון טרי סחוט, מלח ופלפל (לא חובה)
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את החסות, עגבניות, גזר, ונבטים .
בכלי בינוני / שקית זיפלוק מערבבים את הפטריות עם רוטב הטריאקי, וממתינים לפחות 10 דקות לספיגת טעמים.
בינתיים, מכינים את גבינת החלומי:
מרססים מחבת במעט שמן ומחממים על אש בינונית. מטגנים את קוביות החלומי עד לצריבה/ השחמה קלה, והופכים מיד, ומטגנים דקה נוספת. חשוב ! לשמור היטב שהגבינה לא תימס. אם משתמשים במחבת קטנה, מומלץ לטגן רק חצי מכמות החלומי בפעם כדי שקוביות הגבינה לא יתחברו בטיגון.
מעבירים בזהירות את הגבינה לצלחת .
מחממים שוב את המחבת , ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כ-7 דקות נוספות על אש בינונית-גבוהה.
לפני ההגשה, מוסיפים למחבת את קוביות החלומי והשומשום ומחממים הכל ביחד.
אופציונאלי: מתבלים את הסלט עם לימון , מלח, ופלפל לפני הוספת המצרכים החמים.
מוסיפים את תערובת החלומי, בצל ופטריות חמות (כולל רוטב הטריאקי) לקערה.
מפזרים מעל את אגוזי המלך ומערבבים.
מגישים מיד.
*
הבצל במתכון הזה לא מטוגן במלואו, כדי לקבל מרקם מעט קריספי. אם אתם אוהבים בצל מבושל לגמרי, טגנו עד לריכוך מוחלט של הבצל לפני הוספת הפטריות. אם אתם מעדיפים בצל חי, אפשר לוותר על הטיגון לגמרי.