האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סלט חלומי ופטריות

3

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

אחד הסלטים הכי פופלוארים במסעדות חלביות, ולא סתם! הכינו את המתכון בבית, לא תאמינו כמה זה קל:) את תערובת החסה והירקות אפשר להתאים אישית לפי הירקות המועדפים עלייכם, וניתן גם להכין מראש. את גבינת החלומי המטוגנת ותערובת הבצל והפטריות המוקפצות עדיף להכין סמוך להגשה, כדי שגבינת החלומי תתקבל במיטבה. אם זאת הפעם הראשונה שאתם מכינים גבינת חלומי – שימו לב לא לטגן מידי את הגבינה כך שלא תימס לגמרי, אלא רק לצרוב לכמה דקות (תלוי בסוג הכירה) על המחבת . רוטב הטריאקי מהפטריות מספיק בהחלט כרוטב לסלט, אך את אתם אוהבי טעמים מודגשים יותר ניתן קודם לתבל את הסלט במיץ לימון מלח ופלפל, או ברוטב וינגריט. ניתן להגיש כמנה עיקרית לצד לחם מחמצת, או כמנת פתיחה בצלחות אישיות לארוחה חלבית מפנקת.

מצרכים

  • חסה
  • עלי בייבי (לא חובה)
  • 1 בצל סגול קטן ,פרוס לחצאי טבעות
  • 1 גזר מקולף לרצועות דקות
  • נבטים (לא חובה), ½ חבילה
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כוס קוביות בטטה מטוגנות (לא חובה)
  • 1.5 קופסאת פטריות שמפניון/ פורטובלה , חצויים
  • 1 חבילה גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
  • 3-4 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שומשום
  • חופן אגוזי מלך
  • חצי לימון טרי סחוט, מלח ופלפל (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

בקערה גדולה שמים את החסות, עגבניות, גזר, ונבטים .

2.

בכלי בינוני / שקית זיפלוק מערבבים את הפטריות עם רוטב הטריאקי, וממתינים לפחות 10 דקות לספיגת טעמים.

3.

בינתיים, מכינים את גבינת החלומי:

מרססים מחבת במעט שמן ומחממים על אש בינונית. מטגנים את קוביות החלומי עד לצריבה/ השחמה קלה, והופכים מיד, ומטגנים דקה נוספת. חשוב ! לשמור היטב שהגבינה לא תימס. אם משתמשים במחבת קטנה, מומלץ לטגן רק חצי מכמות החלומי בפעם כדי שקוביות הגבינה לא יתחברו בטיגון.

מעבירים בזהירות את הגבינה לצלחת .

4.

מחממים שוב את המחבת , ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות.

5.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כ-7 דקות נוספות על אש בינונית-גבוהה.

6.

לפני ההגשה, מוסיפים למחבת את קוביות החלומי והשומשום ומחממים הכל ביחד.

7.

אופציונאלי: מתבלים את הסלט עם לימון , מלח, ופלפל לפני הוספת המצרכים החמים.

מוסיפים את תערובת החלומי, בצל ופטריות חמות (כולל רוטב הטריאקי) לקערה.

8.

מפזרים מעל את אגוזי המלך ומערבבים.

מגישים מיד.

*

הבצל במתכון הזה לא מטוגן במלואו, כדי לקבל מרקם מעט קריספי. אם אתם אוהבים בצל מבושל לגמרי, טגנו עד לריכוך מוחלט של הבצל לפני הוספת הפטריות. אם אתם מעדיפים בצל חי, אפשר לוותר על הטיגון לגמרי.

מתכונים נוספים

סלט פנצנלה עם שאריות חלה

סלט חלומי כשמו כן הוא

סלט פלאפל עם עגבניות מיובשות

סלט ניסואז

סלט ירקות קצוץ עם שאריות בריסקט

סלט מנגו, קינואה ושעועית שחורה

סלט פטריות חמות

סלט קיסר עם סלמון צרוב

סלט עוף וירקות עם רוטב עגבניות מיובשות

סלט סטייק דרום-מערבי עם רוטב אבוקדו וכוסברה

תגובות

  1. אסתי00:2931/12/2024
    ואוו סלט מושלם!!!!!! הכנו אלפי פעמים
  2. אלי16:3130/12/2024
    מתכון מדהים שווה לנסות בבית

הוספת תגובה

דילוג לתוכן