
6
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
סלט
- 500 גרם חזה עוף פרוס
- 6 כפות פסטו (ביתי או קנוי)
- חסה
- 1 בצל סגול קטן , חתוך לחצאי טבעות
- 1 אבוקדו פרוס
- 6 פטריות שמפניון פרוסות
- 1/3 כוס קרוטונים
רוטב
- ¾ כוס מיונז (ניתן להשתמש גם במיונז דל שומן)
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות סוכר (ניתן להמיר בממתיק מלאכותי)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כף פסטו
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור למצב גריל ומרססים בשמן תבנית פסים או תבנית רגילה.
2.
מורחים את הפסטו על חזה העוף. (מומלץ להשרות את העוף מראש בפסטו לכמה שעות להחדרת הטעמים, אך לא חובה.)
3.
מכניסים לתנור ל 7 דקות, הופכים לצד השני וצולים למשך 7 דקות נוספות (לחלופין, ניתן גם להכין במחבת פסים).
4.
חותכים את העוף לרצועות ומניחים בצד.
5.
שמים את כל מצרכי הסלט בקערה.
6.
בכלי קטן מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
7.
לפני ההגשה, מוסיפים את רצועות העוף (ניתן להגיש חם או קר) לסלט ויוצקים מעל את הרוטב.
הצעת הגשה: חממו את רצועות העוף לפני הוספתם לסלט ( בשבת ניתן לחמם ע"ג פלטה, אך להיזהר שלא יתייבש)