האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

5

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
50 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

מתכון שדורש קצת השקעה – אבל התוצאה שווה ובגדול, ואפילו בריאה! לגרסה פרווה ניתן לוותר על הוספת הגבינה.

מצרכים

  • 1 חציל קטן, חתוך לפלחים
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
  • 2–3 שיני שום, עם הקליפה
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרבעים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כוסות קוסקוס מחיטה מלאה, לא מבושל
  • 1 כוס גבינת פטה לייט, מפוררת לחתיכות בגודל ביס
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה או זיתים שחורים אחרים, מגולענים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • ענף אורגנו טרי לקישוט, אם רוצים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2.

מניחים את הירקות על תבנית גדולה מרופדת בנייר אלומיניום, ומורחים עליהם שמן קנולה וחומץ בלסמי.

3.

קולים בתנור במשך כ-35 דקות, עד שהירקות מתרככים. (אפשר גם לצלות את הירקות על גריל).

4.

מצננים.

לאחר שהירקות מתקררים, מקלפים את שיני השום וחותכים לקוביות. חותכים את שאר הירקות לחתיכות בגודל ביס.

5.

מרתיחים 300 מ''ל מים, ויוצקים לקערת הגשה גדולה. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים. מכסים וממתינים כ-5 דקות.

6.

מאווררים את הקוסקוס בעזרת מזלג. מוסיפים בעדינות את השום, הירקות, ושאר המרכיבים. מקשטים בענף אורגנו טרי.

קרדיט: ג'יימי גלר | Source: canolainfo.org

מתכונים נוספים

חציל של השמחות

סלט זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי

צלפים מטוגנים

גזרים קלויים במייפל עם גבינת עיזים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

סלט תפוחי אדמה ישראלי

פלפלים קלויים

סלט כוסמת ופטריות

סלט פלפלים קלויים ולבבות דקל

סלט קינואה שחורה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן