
5
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
50 דק'
50 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מתכון שדורש קצת השקעה – אבל התוצאה שווה ובגדול, ואפילו בריאה! לגרסה פרווה ניתן לוותר על הוספת הגבינה.
מצרכים
- 1 חציל קטן, חתוך לפלחים
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות גדולות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
- 2–3 שיני שום, עם הקליפה
- 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרבעים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כוסות קוסקוס מחיטה מלאה, לא מבושל
- 1 כוס גבינת פטה לייט, מפוררת לחתיכות בגודל ביס
- 1/2 כוס זיתי קלמטה או זיתים שחורים אחרים, מגולענים וקצוצים גס
- 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- ענף אורגנו טרי לקישוט, אם רוצים
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2.
מניחים את הירקות על תבנית גדולה מרופדת בנייר אלומיניום, ומורחים עליהם שמן קנולה וחומץ בלסמי.
3.
קולים בתנור במשך כ-35 דקות, עד שהירקות מתרככים. (אפשר גם לצלות את הירקות על גריל).
4.
מצננים.
לאחר שהירקות מתקררים, מקלפים את שיני השום וחותכים לקוביות. חותכים את שאר הירקות לחתיכות בגודל ביס.
5.
מרתיחים 300 מ''ל מים, ויוצקים לקערת הגשה גדולה. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים. מכסים וממתינים כ-5 דקות.
6.
מאווררים את הקוסקוס בעזרת מזלג. מוסיפים בעדינות את השום, הירקות, ושאר המרכיבים. מקשטים בענף אורגנו טרי.
קרדיט: ג'יימי גלר | Source: canolainfo.org
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!