
4
מנות
7 דק'
27 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
אני בעד קאמבק רציני לכוסמת:) רוב האנשים לא אוהבים כוסמת כי בדרך כלל מבשלים אותה בצורה תפלה ויבשה.אבל היא כל כך טעימה ובריאה אם מכינים אותה נכון! נסו את המתכון הזה, ותופתעו לגלות שאתם אוהבים את המנה הזאת, שכלכך בריאה וטובה לגופכם.
מצרכים
- 1/2 3 כוסות כוסמת
- 1/2 4 כוסות מים רותחים
- 1/2 1 כפיות מלח
- 3 בצלים פרוסים
- 1 קופסת פטריות שי- מג'י או פורטובולה / שמפניון, פרוסות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כוס עלי טימין טריים
אופן ההכנה
מחממים סיר גדול על חום גבוה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומחממים.
מוסיפים את הכוסמת ומערבבים היטב.
מוסיפים 1 כפית מלח ומערבבים שוב.
מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות.
מסננים עודפי נוזלים אם יש.
מחממים מחבת גדולה על חום גבוה. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומחממים.
מוסיפים את הבצלים ומבשלים במשך 2 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות.
מעבירים את תערובת הפטריות לסיר / כלי עם הכוסמת, מערבבים היטב ומוסיפים את התימין הטרי.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך עוד מלח.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!