
8
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
35 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
סלט
- 1 כוס קינואה
- 1 מנגו, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום או צהוב (ללא הגרעינים) , חתוך לקוביות
- 1/2 כוס שעועית שחורה (אפשר משימורים), שטופה ומסוננת
- 1/2 מלפפון, קצוץ
- 2-3 בצל ירוק, קצוצים / או 1/4 כוס בצל סגול קצוץ
רוטב
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 כפות יין לבן או חומץ בלסמי
- 2 כפיות דבש
- 1/2 כפית אבקת קארי
- 1/4 כפית כמון
אופן ההכנה
1.
שוטפים היטב את הקינואה תחת מים קרים במסננת דקה / או שמחליפים את המים כמה פעמים.
מסננים.
2.
בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח.
לאחר שרותח, מוסיפים את הקינואה ומבשלים על אש בינונית עד שהקינואה מתרככת, אבל עדיין "יציבה" כשנוגסים בה, כ-15 דקות.
3.
מסירים את הסיר מהאש ומסננים היטב את הקינואה מהמים.
מחזירים את הקינואה לסיר (ללא המים), מכסים עם מגבת מטבח במקום עם מכסה הסיר, כדי שיוכל להתאדות בפנים , מה שייתן מרקם פלאפי לקינואה כשהוא מתקרר.
4.
בקערה גדולה מערבבים את הקינואה שהתקררה עם המנגו, פלפל, תרד, שעועית שחורה, מלפפון ובצל.
5.
מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב בצנצנת או כלי קטן.
6.
מזלפים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים.
מקור: קנולה אינפו קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!