האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט סושי עם ג'ינג'ר כבוש ביתי

4

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
40 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הסושי נהפך לפופולרי בכל מקום, אך לא לכולם יש זמן או אנרגיה לגלגל רולים מושקעים. איזה כיף שאפשר להכין סלט סושי, שאפשר להרכיב על פי הטעם האישי. אפשר להכין את הסלט צמחוני, או להוסיף סלמון מבושל ואפילו טונה כתוספת חלבון. ג'ינג'ר כבוש קנוי בדרך כלל עשוי עם סוכר, ולכן אנחנו אוהבים להכין את זה לבד. לא קשה להכין ג'ינג'ר כבוש בבית, וניתן לאחסן אותו למשך חודשיים לפחות. מתכון מצורף למטה.

מצרכים

סלט סושי
  • 3 כוסות אורז מלא קצר
  • ⅓ כוס + 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות דבש
  • ½ 1 כפית מלח גס
  • 1 כף שומשום קלוי או שומשום שחור
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות ג'ינג'ר' כבוש ביתי ,קצוץ דק
  • ירקות ותוספות לבחירה: 4 בצל ירוק, חתוכים לאורך לרצועות בגודל 2 ס'מ ( כ - ¾ כוס)
  • ½ כוס גזר מגורד דק
  • 1 מלפפון , חתוך לקוביות
  • 2 דפי נורי (אצות ים), חתוכים לרצועות דקות
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות ( לא חובה)
  • 110 גרם סלמון מעושן , פרוס או חתוך לקוביות
רוטב
  • 2 כפיות אבקת ווסאבי
  • 1 כף מים קרים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפיות נוזלים מהג'ינג'ר הכבוש
ג'ינג'ר כבוש ביתי
  • שורש ג'ינג'ר טרי (כ 115 גרם)
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כוס חומץ אורז
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

סלט סושי

1.

בסיר קטן על כירה, או בקערה קטנה במיקרוגל , מביאים לרתיחה ⅓ כוס חומץ עם הדבש והמלח, ומערבבים עד שהדבש נמס. מסירים מהאש.

2.

מניחים את האורז בקערה גדולה ומערבבים עם תערובת החומץ. מערבבים פנימה את השומשום, 3 כפות נותרים של חומץ, ג'ינג'ר, בצל ירוק, גזר, ומלפפון.

3.

רוטב: בקערה קטנה, מערבבים את הווסבי עם מעט מים חמים , ומוסיפים את הכף מים קרים, סויה ,וג'ינג'ר.

4.

ניתן להכין את הרוטב ואת האורז עד ליום אחד לפני ההגשה, ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה, מביאים את האורז והרוטב לטמפרטורת החדר. 

הגשה: מערבבים את האורז עם הרוטב וכל התוספות שבחרתם.

ג'ינג'ר כבוש ביתי

1.

 מקלפים את שורש הג'ינג'ר עם כף. פורסים דק, ניתן לעשות זאת גם בעזרת מקלף.

2.

 מערבבים את פרוסות הג'ינג'ר עם המלח וממתינים 30  דקות.

3.

 מניחים את הג'ינג'ר (אין צורך לשטוף את המלח) ישירות בצנצנת זכוכית נקייה. מערבבים את שאר המצרכים בסיר או במיקרוגל. מחממים עד שהדבש נמס. שופכים את תערובת החומץ מעל הג'ינג'ר שבצנצנת עד שמכסה את כל פרוסות הג'ינג'ר,  אם לא מספיק - מוסיפים מעט מים לכיסוי.

 סוגרים את הצנצנת ושומרים במקרר עד לשימוש. 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

חציל של השמחות

סלט זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי

צלפים מטוגנים

גזרים קלויים במייפל עם גבינת עיזים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

סלט תפוחי אדמה ישראלי

פלפלים קלויים

סלט כוסמת ופטריות

סלט פלפלים קלויים ולבבות דקל

סלט קינואה שחורה

תגובות

  1. משתמש אנונימי13:0914/02/2025
    מושלם!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן