האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט סלק צלוי

4

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו15 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הסלק הצלוי הזה יכול לשמש כתוספת מעולה לצד מנה עיקרית כמו עוף, או כחלק ממנת פתיחה עם סלטים נוספים.

מצרכים

  • כ- 1.360 קילו סלק*
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל204 מעלות.

2.

מרפדים תבנית בינונית בנייר כסף. מניחים את הסלק על התבנית. מוסיפים את השמן, מלח , ופלפל, ומערבבים.

3.

מוסיפים 1/2 כוס מים לתבנית ומכסים את התבנית היטב בנייר כסף.

4.

אופים במשך 45 דקות.

מוציאים את הסלק מהתנור ומחכים שיתקרר מעט , כ-5 דקות, לפני שמקלפים.

5.

חותכים את הסלק הקלוף לקוביות קטנות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מגישים בטמפרטורת החדר.

*כדי לשטוף ולחתוך את הסלק, מומלץ לשפשף את הסלק כששוטפים אותו, להשאיר את הקליפה, ולהסיר את החלקים הירוקים ואת השורש בקצה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

חציל של השמחות

סלט זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי

צלפים מטוגנים

גזרים קלויים במייפל עם גבינת עיזים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

סלט תפוחי אדמה ישראלי

פלפלים קלויים

סלט כוסמת ופטריות

סלט פלפלים קלויים ולבבות דקל

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן