4 מנות זמן הכנה: 5 דק' זמן הכנה כולל: 1 שעות ו15 דק' רמת קושי: קלה פרווה הסלק הצלוי הזה יכול לשמש כתוספת מעולה לצד מנה עיקרית כמו עוף, או כחלק ממנת פתיחה עם סלטים נוספים. מצרכים כ- 1.360 קילו סלק* 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית 1 כף מלח גס 1 כפית פלפל שחור אופן ההכנה 1. מחממים תנור ל204 מעלות. 2. מרפדים תבנית בינונית בנייר כסף. מניחים את הסלק על התבנית. מוסיפים את השמן, מלח , ופלפל, ומערבבים. 3. מוסיפים 1/2 כוס מים לתבנית ומכסים את התבנית היטב בנייר כסף. 4. אופים במשך 45 דקות. מוציאים את הסלק מהתנור ומחכים שיתקרר מעט , כ-5 דקות, לפני שמקלפים. 5. חותכים את הסלק הקלוף לקוביות קטנות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים בטמפרטורת החדר. *כדי לשטוף ולחתוך את הסלק, מומלץ לשפשף את הסלק כששוטפים אותו, להשאיר את הקליפה, ולהסיר את החלקים הירוקים ואת השורש בקצה. קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!