
מנות
זמן הכנה:
1 שעות ו10 דק'
1 שעות ו10 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו7 דק'
2 שעות ו7 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
החציל יכול להוות תוספת טעימה לפסטות, פיצות ופוקאצ'ה. לאחר שתלמדו איך לבשל את החציל כמו שצריך, תרצו להוסיף אותו לכל ארוחה!
מליחת החציל עוזרת להוציא עודפי נוזלים. ללא מליחה, החציל עלול להיות רטוב ושמנוני. התאים שבחציל מחזיקים הרבה מים, וכשמטגנים אותו, התאים מתנפחים עם שמן ומים – שזה לא מאד טעים…על ידי הוצאת המים מהתאים, הם קורסים ולא מתמלאים בשמן, וכך מתקבל חציל פריך. מצוין!
תהליך ההכנה הנכון: פורסים את החציל לעיגולים בעובי של כ-2.5 ס"מ או לאורך. מפזרים מעל מלח גס או מלח ים. ממתינים לפחות 15 דקות ועד שעה. שוטפים ומייבשים. כך החציל יהיה פריך וטעים מבלי להיות רטוב.
מצרכים
- 2 חצילים בינוניים, חתוכים לקוביות, מומלחים, שטופים ומיובשים
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
- 450 גרם עגבניות שרי
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 2 שיני שום מגוררות
- 2 פלפלים אדומים קלויים (אפשר להשתמש בצנצנת קנויה או להכין לבד), פרוסים
- 3 כוסות עלי בייבי תרד
- 1/2 ק'ג פסטה מבושלת אל דנטה
- לעיטור:זיתי קלמטה קצוצים, בזיליקום קצוץ טרי, נענע קצוצה טרייה
- גבינת פרמזן מגוררת לארוחות חלביות (אופציונאלי)
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2.
שמים את קוביות החציל והבצל בתבנית המרופדת ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל.
3.
אופים את החציל כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
4.
מערבבים בקערה קטנה את העגבניות והאגוזים עם שמן זית, ומוסיפים לתבנית. אופים כ-7 דקות נוספות.
5.
מוסיפים את השום המגורר והפלפלים הקלויים וממשיכים באפייה כ-10 דקות נוספות.
6.
מעבירים את המרכיבים הקלויים לכלי הגשה גדול. מערבבים את הפסטה המבושלת והתרד עם הירקות. מוסיפים שמן זית ומערבבים עם זיתי קלמטה, בזיליקום טרי, נענע ופרמזן (לארוחה חלבית).
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!