האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סלט פסטה עם אורזו, עגבניות וגבינת פטה

6

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

האורזו היא פסטה שנראית כמעט כמו אורז. היא מתבשלת במהירות ומרגישה קלילה יותר מפסטות אחרות, מה שהופך אותה למושלמת לסלטי קיץ. אפשר לסדר את כל המרכיבים בצלחת כמו בתמונה למעלה או לערבב את הכל יחד. ניתן לבחור ולהוסיף את התוספות האהובות עליכם.

מצרכים

  • 1 כוס פסטת אורזו, מבושלת אל דנטה, מסוננת ושטופה
  • 1 כוס גבינת פטה , חתוכה לקוביות
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 3 כפות שמיר טרי, קצוץ (או כף אחת שמיר יבש)
  • 1 עגבנייה בשלה, חתוכה גס
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס זיתים ירוקים או שחורים
  • ⅛ כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תוספות אפשריות: צנוניות, מלפפון, בצל אדום, פלפל צהוב או אדום

אופן ההכנה

1.

לאחר שהאורזו התקרר לטמפרטורת החדר, מניחים אותו בקערת הגשה גדולה ומוסיפים את הזיתים, הפטה, הפטרוזיליה, השמיר והעגבניה החתוכה.

2.

מניחים את הסלט בצד. בקערה קטנה מערבבים יחד שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. טורפים את הרוטב ויוצקים את התערובת על הסלט.

3.

מערבבים בעדינות כדי לצפות את הסלט ברוטב. מכסים ומקררים למשך שעה לפחות לפני ההגשה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט נודלס קר עם שומשום

סלט פסטה ים תיכוני עם חצילים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן