
4-6 מנות
זמן הכנה:
12 דק'
12 דק'
זמן הכנה כולל:
12 דק'
12 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
הנה הגרסה שלי לסלט התירס האהוב , בתוספת אבוקדו וטוויסט חדש: \ גרגירי חומוס וכוסברה, שיוצרים פרופיל טעמים מרענן ואחר לגמרי.
מצרכים
- 4 קלחים של תירס צהוב, או 3 כוסות תירס קפוא מופשר או 1/2 1 כוסות תירס משומר מסונן
- 1 קופסאת גרגירי חומוס (כ-425 גרם), מסוננים ושטופים
- 1 כוס עגבנייה חתוכה לקוביות
- 1 אבוקדו, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות
- 4 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1 כף כוסברה קצוצה, או 1/4 כפית כוסברה טחונה
- מיץ מ-1 לימון או ליים
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה
1.
אם משתמשים בתירס טרי, מרתיחים סיר גדול עם מים. מבשלים את קלחי התירס במשך 2 דקות, עד שהם מצהיבים. מסננים ומצננים היטב. חותכים בזהירות את גרגרי התירס מהקלח ומעבירים לקערה גדולה.
2.
מוסיפים לתירס (או מבושל כנ"ל או המשומר) את גרגירי החומוס, העגבנייה, האבוקדו, הבצל הירוק, מיץ הלימון או ליים, שמן הזית והמלח.
3.
מערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או לאחר קירור.
אחסון: אפשר להכין את הסלט עד יומיים מראש – אך יש להוסיף את האבוקדו רק לפני ההגשה כדי למנוע השחרה
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!