
8
מנות
15 דק'
24 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מה יותר טוב מסנדוויץ' עוף מטוגן?
עוף מטוגן עם רסק תפוחים חריף-מתוק עם חלפיניו, מוגש בין שתי לביבות. קמח האורז הוא המרכיב המיוחד במתכון הזה, והוא מה שמעניק לעוף את הפריכות המושלמת. השתמשו עם כל מתכון שאתם אוהבים ללביבות תפוחי אדמה, אנחנו השתמשנו במתכון הזה ללביבות תפוחי אדמה
מצרכים
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כוס קמח אורז
- קורט כמון טחון
- קורט אבקת שום
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 3 חלבוני ביצה, טרופים עם 3 כפות מים
- 4 ירכי עוף ללא עצמות ועור, חתוכות לחצי
- שמן זית לטיגון
- 4 תפוחים ירוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי
- 2 חלפיניו, נקיים מגרעינים ופרוסים דק
- קורט מלח ים
- 16 לביבות תפוחי אדמה (לינק למעלה למתכון)
- עוף מטוגן
- רסק תפוחים עם חלפיניו תוספות (אופציונלי): כרוב סגול קצוץ, בצל כבוש
אופן ההכנה
עוף מטוגן: בקערה, טורפים יחד את הקמחים, הכמון, אבקת השום, המלח והפלפל.
מצפים את חתיכות העוף בתערובת החלבונים הטרופים ולאחר מכן בתערובת הקמח. משאירים את העוף בתערובת הקמח בזמן שמחממים את השמן.
יוצקים 5 ס"מ שמן זית למחבת ברזל כבדה ומחממים על אש בינונית-גבוהה עד שהשמן מגיע לטמפרטורה של 175 מעלות. מנערים את עודפי תערובת הקמח מהעוף ומטגנים בקבוצות, כ-6 דקות מכל צד, עד שהעוף פריך וזהוב.
מעבירים את העוף המוכן לצלחת מרופדת בנייר סופג ומפזרים מעט מלח גס מעל.
רסק תפוחים עם חלפיניו: בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את התפוחים, הסוכר, מיץ התפוחים, החלפיניו והמלח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת הופכת לרסק סמיך ורוב הנוזלים מתאדים.
מאחסנים את רסק התפוחים במקרר בכלי מכוסה למשך עד 5 ימים, או במקפיא למשך 3 חודשים.
הרכבה: מניחים חתיכת עוף בין שתי לביבות. מעל מניחים כף נדיבה של רסק תפוחים עם חלפיניו, ומוסיפים כרוב סגול קצוץ ובצל כבוש, אם רוצים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!