
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
65 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- 4 כוסות פרחי כרובית קטנים (ככל שיהיו קטנים יותר, יתבשלו מהר יותר)
- 3 כפות שמן זית, מחולק
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1 כוס יוגורט יווני דל שומן
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית כמון
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות טחינה
- 680 גרם סלמון
- 2 כפות זעתר ג'יימי גלר
- 2 פיתות מקמח מלא, קרועות לחתיכות
- 1 ( 425 גרם) קופסת שימורי גרגירי חומוס, שטופים ומסוננים
- לעיטור: צנוברים קלויים, פטרוזיליה / כוסברה קצוצה, זעתר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה. מניחים את הכרובית על תבנית אחת ומזלפים ב -1 כף שמן זית. מפזרים מלח ופלפל ומערבבים לציפוי. צולים בתנור למשך 20 עד 30 דקות עד שזהוב.
בינתיים בקערה קטנה מערבבים את היוגורט, כמון, מיץ לימון, טחינה, ומעט מלח .מניחים בצד.
על התבנית השניה מניחים את הסלמון. מזלפים עם 1 כף שמן זית ומפזרים 1 כף זעתר. כשהכרובית בתנור מזהיבה, מוסיפים לתבנית את קרעי הפיתה וגרגירי החומוס. מזלפים עם 1 כף שמן זית ומפזרים מעל 1 כף זעתר. מכניסים את שתי התבניות לתנור וצולים למשך 15 עד 20 דקות עד שהסלמון אפוי לגמרי, הפיתה קריספית מעט, וגרגרי החומוס חמים.
כשהכל מוכן, מגישים: מפזרים את קרעי הפיתה על צלחת, ומעל מניחים את הכרובית הצלויה, גרגרי החומוס, ורוטב היוגורט, לצד הסלמון. מעטרים עם תוספות שאוהבים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!