האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

4

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

ארוחת סלמון טעימה, שעשירה ברכיבים תזונתיים מהסלמון ומהתרד. אפשר לשמור עליה דלת פחמימות, או להגיש אותה עם מעט אורז מלא מאודה לארוחת ערב מהירה ובריאה באמצע השבוע, עם הרבה טעמים אסייתיים.

מצרכים

  • 1–2 כפות רוטב סויה
  • 4 כפיות מירין
  • 2 כפיות שמן שומשום קלוי
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד (לא חובה)
  • 450–700 גרם פילה סלמון, ללא עור
  • 1.5 ק"ג תרד טרי או 2 שקיות תרד קפוא (280 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-230 מעלות. בקערה קטנה טורפים יחד את רוטב הסויה, המירין, שמן השומשום, הסוכר והג’ינג’ר.

2.

מניחים את הסלמון בתבנית אפייה. מטפטפים על הדג כפית מתערובת הסויה ומשפשפים אותה על פני הדג.

3.

אופים את הסלמון ללא כיסוי במשך 12 דקות, או עד שהדג מתפרק בקלות במזלג וצבעו משתנה גם בחלקו העבה ביותר.

4.

מוציאים מהתנור ומכסים ברפיון בנייר אלומיניום כדי לשמור על חום.

5.

שוטפים את עלי התרד. כשהם עדיין רטובים, מניחים אותם בסיר אידוי ומאדים במשך 2 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מסננים.

6.

מסדרים את התרד בצלחת הגשה או על צלחות אישיות בשכבה דקה . מניחים את הסלמון מעל או לצד התרד.

7.

מטפטפים כפית נוספת מתערובת הסויה על הסלמון, ואת שאר הרוטב יוצקים מעל התרד.

8.

מפזרים שומשום קלוי ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

סופגניית מוס סלמון ושבבי בצל

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן