ספגטי ברוקולי עם שמן זית בסיר אחד

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

זמן הכנה: 20 דק' דק

רמת קושי: קלה

פרווה

המתכון הזה מבוסס על ספגטי בשמן זית עם ברוקולי קלאסי, רק שכאן ההכנה היא בסיר אחד. הוספנו פטריות בשביל לתת עוד קצת טעם וטקסטורה, פלוס ויטמין D שנלווה לסידן בברוקולי. המנה הזאת נהדרת עם גבינת פרמז'ן מגורדת מעל , אבל אם אתם מעדיפים להגיש כתוספת לצד עוף, לגמרי ניתן להשאיר פרווה.

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית
  • 280 גרם פטריות קרמיני (או פטריון שמפיניון טריות / שימורי פטריות), פרוסות
  • 450 גרם ספגטי מחיטה מלאה, שבורים לחצי
  • 6 שיני שום, פרוסות דק
  • 4 בצל ירוק, פרוס דק
  • 1-2 כפיות פתיתי פלפל אדום
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ 4 כוסות מים
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי
  • הצעות לעיטור: גבינת פרמז'ן מגורדת / פטרוזיליה קצוצה/ בצל ירוק קצוץ/ חצאי עגבניות שרי

אופן ההכנה

1.

מחממים מחבת סוטאז' גדולה ועמוקה / סיר על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הפטריות עד להשחמה קלה. מוסיפים מעל את הספגטי, שום, בצל ירוק, פתיתי פלפל אדום, מלח ופלפל. מעל שופכים את המים , ומכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית גבוהה, מערבבים מידי פעם את המרכיבים למשך 10 דקות או עד שרוב המים נספגו והפסטה כמעט מוכנה.

2.

מסירים את המכסה, מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב. מכסים ומורידים מהאש .מחכים 2 דקות לפני שמורידים את המכסה כדי לתת לברוקולי ולפסטה לסיים את הבישול שלהם.

3.

מערבבים היטב ומגישים עם עיטור לבחירה. 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

פסטה פסטו עם עוף

לזניית קישואים וגבינות

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם ירקות בסגנון אסייתי במחבת אחת

פסטה פאייה במחבת אחת

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

רוטב פסטה

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

פסטה אדומה שילדים אוהבים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן