האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

4

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

ספגטי מחיטה מלאה עם פירורי גבינת עזים , ומלא רצועות דקות של בטטה, בצל סגול וקישוא ,יחד עם שמן זית ,טימין, שום כתוש, ואגוזי מלך קצוצים – והתוצאה מרגישה מפנקת, נראית מהמם, ועדיין קצת בריאה:)

כדי לחסוך זמן, מומלץ להשתמש במנדולינה לחיתוך הירקות. כך הם יהיו בעובי אחיד ויתבשלו באופן שווה. אם מעדיפים , ניתן לפרוס את הקישוא לעיגולים דקיקים במקום לחתוך רצועות.

 

 

מצרכים

  • 1 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס עלי טימין טריים
  • 1 חבילה (450 גרם) ספגטי דק מחיטה מלאה או פסטה שערות מלאכים
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לרצועות דקות
  • 1/2 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 2 קישואים קטנים, פרוסים דק
  • 155 גרם גבינת עזים טבעית
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

1.

מחממים שמן זית בסיר קטן על אש נמוכה יחד עם השום והטימין. חשוב לא להביא לרתיחה.

2.

בסיר גדול עם 8 ליטר מים מומלחים רותחים, מבשלים את הספגטי יחד עם הבטטה במשך כ-8 דקות, או עד שהמרקם הרצוי מושג.

3.

בינתיים, מניחים את הבצל הסגול והקישואים בקערת הגשה גדולה ומפוררים פנימה את גבינת העזים. מערבבים היטב.

4.

כשהפסטה והבטטה מוכנות, מסננים ומיד יוצקים אותן  מעל גבינת העזים, הבצל והקישואים. מערבבים היטב עד שהכול משתלב יחד.

5.

מזלפים מעל את שמן הזית המועשר ומערבבים שוב. מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים ומגישים לצד סלט עלים רענן .

טיפ: בישול השום והעשבים בשמן יוצר שמן זית ארומטי ומלא טעם שניתן להשתמש בו לפסטות או לתיבול סלטים. ניתן לאחסן את השמן המועשר במקרר למשך כשבוע.

קרדיט צילום:ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

פסטה אלפרדו בגירסה בריאה יותר

פסטה מוקרמת כמו במסעדות

סלט פסטה עם אורזו, עגבניות וגבינת פטה

פסטה רוזה בסיר אחד

פסטה פפרדלה ברוטב שמנת סלמון ושום שמיר

פסטה שמנת טריאקי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן