האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת אתרוגים

12

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו5 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אחרי סוכות, תשמרו את האתרוגים שלכם והכינו איתם את עוגת האתרוגים העסיסית הזאת. בשאר השנה ניתן להכין עם לימון במקום האתרוג, אבל אין תחליף לעוגת אתרוגים אותנטית!

מצרכים

  • תרסיס שמן
  • 1 אתרוג
  • 1 ליים
  • 1/2 לימון
  • 3/4 2 קמח עוגות
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 170 גרם מרגרינה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס + 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל190 מעלות.

מרססים תבנית קוגלהוף בשמן, ומקמחים קלות.

2.

מגרדים את קליפת האתרוג לתוך קערה (לא חובה). סוחטים את הפירות, ומוסיפים לקערה את מיץ הליים, מיץ הלימון, ומיץ האתרוג.

שומרים בצד 1 כף ממיץ האתרוג בשביל הציפוי.

3.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח.

 

4.

טורפים את המרגרינה עם הסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את תערובת המיצים וממשיכים לערבב.

מוסיפים את הביצים לתערובת וטורפים היטב.

5.

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והמלח ומיץ התפוזים לסרוגין, ומערבבים אחרי כל הוספה.

6.

שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים 45 דקות.

7.

הצעת הגשה: בקערה קטנה מערבבים 1 כף מיץ אתרוגים ,1 כף מיץ תפוזים, אבקת סוכר, ותמצית וניל.

מורחים את הציפוי על העוגה לאחר שהעוגה מתקררת.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוגת בלקאווט

עוגת גבינה דלת שומן

עוגת תפוזים אוורירית

עוגת פיתה של אמא (בצק שוקולד בצק)

עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה ישראלית

רוטב קרמל מהיר

עוגת גבינה מופלאה

עוגת הדבש של אמא

עוגת שוקולד קלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן