
8
מנות
15 דק'
55 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
עוגת בלקאווט (Blackout Cake) היא עוגת שוקולד עשירה וכהה במילוי פודינג,שהומצאה במלחמת העולם השניה בברוקלין, ניו יורק. העוגה ידועה בטעמיה האינטנסיביים, בלחות הרבה שלה ובמרקם העשיר, מה שהופך אותה לאחת העוגות האהובות ביותר בקרב חובבי שוקולד.
הסוד לעוגה הזאת הוא שוקולד איכותי – אל תתפשרו על המרכיבים הטובים ביותר. ניתן להכין את העוגה ולהקפיא (ללא ציפוי) עד חודש. מומלץ להשתמש בשמן זית כתית מעולה באיכות גבוהה.
מצרכים
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 כוס אגוזי לוז שלמים או 1/2 כוס אגוזי לוז טחונים (כ-50 גרם)
- 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% קקאו ומעלה)
- 1/4 כפית מלח גס
- 4 ביצים גדולות, מופרדות, בטמפרטורת החדר
- תמצית וניל מקליפת וניל מגורדת או 2 כפיות תמצית וניל
- 140 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה), מומס
- 3 כפות יין (יין אדום או יין מבעבע) או מים, מחוממים עד לרתיחה עדינה
- לקישוט: 1 חפיסת שוקולד מריר
אופן ההכנה
עוגה: מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ בעיגול של נייר אפייה. משמנים את הדפנות ואת נייר האפייה בתרסיס שמן או בשמן זית.
מרפדים תבנית אפייה נוספת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
אם משתמשים באגוזים שלמים - קולים את אגוזי הלוז בתבנית עם נייר האפיה עד להזהבה.
לאחר שמוציאים מהתנור, מעבירים את האגוזים למגבת נקייה ומשפשפים כדי להסיר את הקליפות.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
מעבירים את האגוזים למעבד מזון יחד עם עמילן תפוחי האדמה ורבע כוס סוכר. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד, או מערבבים אם משתמשים באגוזים טחונים מראש.
ממיסים את השוקולד עם המלח בבאן מארי (סיר כפול). מוסיפים שמן זית ומערבבים. מצננים מעט.
טורפים פנימה את החלמונים, תמצית הווניל ותערובת האגוזים.
מקציפים את החלבונים לקצף רך. תוך כדי הקצפה, מוסיפים בהדרגה את רבע כוס הסוכר הנותרת, עד שמתקבל קצף מבריק.
מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה.
אופים ב-160 מעלות במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מצננים לחלוטין לפני חילוץ מהתבנית. מריצים סכין מסביב לשוליים לפני הסרת התבנית.
ציפוי שוקולד מריר: מערבבים את השוקולד המומס עם היין או המים ליצירת ציפוי נוזלי.
יוצקים את הציפוי על העוגה המצוננת, ומאפשרים לו לזלוג מעט על הדפנות.
קישוט שוקולד מגורר: לאחר שהציפוי מתייצב, מגרדים את השוקולד בעזרת קולפן ירקות ישירות על העוגה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!