
8
מנות
20 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
גבוהה ומרשימה, עוגת הגבינה היפנית היא קרובת משפחה רחוקה לעוגת ניו יורק העשירה והצפופה. קלה, אוורירית, עוגת הגבינה היפנית מקבלת את האוויריות שלה מהוספת חלבוני ביצה מוקצפים. חשוב לרפד את התבנית בנייר אפייה כדי להקל על חלוץ העוגה אחר כך. העוגה עדינה ונוטה להידבק לתבנית. מכיוון שהעוגה אוורירית מאד, אני ממליצה לפרוס אותה עם סכין משוננת.
מצרכים
- 1 מקל וניל , גרעינים מגורדים / או 2 כפיות תמצית וניל
- 227 גרם גבינת שמנת
- 57 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב מלא
- 1/2 כוס קמח
- 1 כף קורנפלור
- 6 ביצים, מופרדות
- 2 כפיות מי ורדים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
- קורט מלח גס
- 170 גרם שוקולד לבן איכותי קצוץ דק
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 160 מעלות.
מכינים תבנית שגדולה יותר מגודל תבנית העוגה, ומרתיחים מספר כוסות מים.
בקערה, מעל סיר עם מים רותחים, מערבבים את הוניל, גבינת השמנת, החמאה והחלב. מערבבים יחד עד שהתערובת רכה וקרמית ללא גושים.
מנפים יחד קמח וקורנפלור ומערבבים בעזרת מטרפה חזקה את תערובת הקמח עם חלבוני הביצים ומי הורדים.
מקפלים את חלבוני הביצים לתוך תערובת גבינת השמנת.
בעזרת מיקסר, טורפים את חלבוני הביצים, מיץ הלימון והמלח עד להתייצבות (עד שמתקבלים "שפיצים" רכים).
מוסיפים בהדרגה את הסוכר שהתערובת מתייצבת עוד יותר ( ומתקבלים "שפיצים" קשים יותר).
מקפלים את חלבוני הביצים לתוך תערובת הגבינה בהדרגה, כל פעם שליש.
מוזגים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, שמניחים בתוך התבנית הגדולה יותר.
מכניסים לתנור, ושופכים בזהירות את המים הרותחים מסביב תבנית העוגה עד לגובה מספר סנטימטרים ( שמים לב שהמים לא ייכנסו לתבנית העוגה).
אופים במשך כ-60 עד 70 דקות או עד שקיסם עץ יוצא נקי והחלק העליון של העוגה מזהיב קלות.
מוציאים את העוגה מתבנית המים ומצננים.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר או מזלפים גנאש שוקולד לבן.
גנאש שוקולד לבן (אופציונלי): מניחים שוקולד לבן קצוץ דק בקערה קטנה ועמידה בחום מעל סיר עם מים חמים על אש נמוכה (המים לא צריכים לגעת בתחתית הקערה). מערבבים בתדירות גבוהה עד שהשוקולד כמעט נמס.
מסירים מהאש ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
בסיר קטן מעל אש נמוכה, מחממים את השמנת עד לרתיחה קלה תוך ערבוב תכוף.
מסירים מהאש, מוסיפים כ-2/3 מהשמנת החמה לשוקולד הלבן המומס ומערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה, ניתן להעזר במרית סיליקון כדי לגרד את השמנת מצידי הקערה.
מוסיפים בהדרגה את השמנת הנותרת ומערבבים.
מוזגים את הגנאש מעל העוגה שהתקררה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!