האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה ישראלית

8

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו50 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

גבינה לבנה היא גבינה רכה וקרמית במיוחד. שימוש בגבינה לבנה לעוגת גבינה מבטיח עוגה עם מרקם עדין. עוגת הגבינה הישראלית הקלאסית היא חמוצה וקצת מתוקה. כדי להימנע מסדקים בחלק העליון של העוגה, עדיף לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות עם תבנית נוספת מלאה במים בתחתית התנור, אך גם בלי השלב הזה היא תצא לכם מדהים.

מצרכים

בסיס
  • 2 כוסות פירורי ביסקוויטים (או עוגיות)
  • 113 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות סוכר
מלית גבינה
  • 680 גרם גבינה לבנה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • גרידת 1 לימון
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים שלמות
  • קורט מלח גס

אופן ההכנה

1.

בסיס: מערבבים את הפירורים, החמאה והסוכר יחד.

2.

שומרים 1/2 כוס מתערובת הפירורים בצד לצורך ציפוי העוגה.

מהדקים את שארית הפירורים לתחתית תבנית קפיצית ומצננים במקרר בזמן שמכינים את המילוי.

3.

מלית גבינה: מחממים תנור ל-175 מעלות.

4.

מערבבים בעדינות, ידנית או במהירות נמוכה במיקסר, את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, גרידת ומיץ הלימון, תמצית הווניל, הביצים והמלח, תוך ניסיון לא להכניס אוויר לתערובת.

5.

יוצקים את הקרם על הבסיס המצונן.

 

6.

מניחים את העוגה בתנור ואופים ב-175 מעלות במשך כ-40 עד 50 דקות, או עד שמרכז העוגה מעט רוטט.

7.

מפזרים את הפירורים ששמרנו מעל העוגה ואופים 15 דקות נוספות.

8.

מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת. משאירים את העוגה בתנור החם למשך 30 דקות.

9.
  1. מוציאים את העוגה ומצננים במשך 4 שעות לפחות, או למשך הלילה, לפני ההגשה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוגת גבינה דלת שומן

עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה מופלאה

עוגת גבינה

עוגת גבינה פירורים קלאסית

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן