
7
מנות
זמן הכנה:
30 דק'
30 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
שכבת הבסיס
- 2 כוסות פירורי עוגיות שוקולד טחונות דק (כ-30 עוגיות)
- 115 גרם חמאה , מומסת
- קמצוץ מלח
מלית גבינה
- 450 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 1 פחית (395 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 2 כפיות תמצית וניל
- 340 גרם חלבה בשוקולד (מרבל), קצוצה גס
- לקישוט: חלבה מפוררת
אופן ההכנה
1.
בסיס: מערבבים את פירורי העוגיות, החמאה המומסת והמלח עד שהתערובת אחידה
2.
מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות (כ-2.5 ס"מ גובה) של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. (אפשר להיעזר בכוס קטנה כדי להדק היטב לפינות).
3.
מכניסים למקרר להתייצבות למשך 15 דקות.
4.
מלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים את גבינת השמנת במהירות נמוכה עד שהיא חלקה וקרמית.
5.
מוסיפים את החלב המרוכז ותמצית הווניל וממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת.
6.
מוסיפים את החלבה הקצוצה ומערבבים בעדינות ביד כדי לשמור על המרקם שלה.
7.
יוצקים את התערובת לתוך בסיס הביסקוויט שהתקרר. מקררים במקרר לפחות 4 שעות, עד שהעוגה מתייצבת.
8.
מעבירים סכין או מרית דקה לאורך דפנות התבנית כדי לשחרר את העוגה.
9.
מקשטים בפירורי חלבה מעל.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!