
1
עוגה קוטר 18 ס"מ
30 דק'
3 שעות ו5 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- 2 חבילות ביסקיויט פתיבר (500 גרם)
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר חום
- בלילת גבינה 300 גרם מסקרפונה
- 300 גרם גבינת ניו יורק 30%
- 150 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 200 גרם שוקולד לבן
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל / מעט מחית וניל
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
- 100 גרם זפירו לבן או שוקולד לבן רגיל
- פירות לקישוט / פרחי מאכל
אופן ההכנה
בסיס: טוחנים פתיבר חמאה וסוכר יחד במעבד מזון.
מהדקים את התערובת לתחתית הרינג .
בלילה: מקציפים יחד את כל הגבינות, סוכר וביצים.
מחממים יחד בסיר שוקולד לבן ושמנת מתוקה עד לקבלת גנאש חלק.
מאחדים בין המסות ( - תערובת הגבינות עם הגנאש) .
מומלץ גם לסנן את הבלילה, אבל לא חובה.
שופכים את הבלילה לתוך הרינג על בסיס הפתיבר ואופים על טמפרטורה של 125 מעלות למשך 90 דקות. צדדי העוגה אמורים להתקבל יציבים והאמצע נע.
מעבירים למקרר לשעה.
ציפוי: לאחר שעה מערבבים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר.
מצפים את העוגה ומכניסים חזרה לתנור (125 מעלות) ל 5 דקות.
נותנים לעוגה לנוח 24 שעות במקרר לפני ההגשה
קישוטי השוקולד: מחממים זפירו/שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף.
על נייר אפיה יוצקים מטבעות שוקולד, מדביקים עליהם פרח/חתיכת פרי ומקפיאים.
כשהמטבעות מוכנים מקשטים איתם את העוגה.
אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!