האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

16

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו15 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

חלומו של כל חובב חמאת בוטנים ושוקולד – שילוב של שניהם בעוגה אחת שקלה להכנה ונראית מהמם בהגשה.

מצרכים

עוגה
  • 1/4 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 110 גרם מרגרינה (או חמאה), רכה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס חלב או תחליף חלב צמחי
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים.
ציפוי
  • 2 כוסות שוקולד צ'יפס, מחולקות
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים

אופן ההכנה

1.

עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות . משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף בקיבולת של 12 כוסות ומניחים בצד.

2.

בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים מלבד השוקולד צ'יפס ו-1/3 כוס חמאת בוטנים. מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתאחדת, ולאחר מכן ממשיכים לערבל במשך שלוש דקות במהירות בינונית.

3.

בעזרת כף, מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.

4.

יוצקים את הבלילה לתבנית.

5.

אופים במשך 55-65 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, משחימה, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (ייתכן שיהיה עליו מעט שוקולד שנמס).

6.

מחכים שיתקרר בתבנית במשך 10 דקות, לאחר מכן משחררים את הקצוות והופכים את התבנית על צלחת הגשה. מקררים את העוגה לגמרי לפני מריחת ציפוי.

7.

ציפוי: בסיר קטן, ממיסים 1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס עם 1/3 כוס חמאת בוטנים. (אפשר גם להמיס את שני המרכיבים בקערה קטנה במיקרוגל למשך 2 דקות בעוצמה של 50%, תוך ערבוב עד שהתערובת חלקה).

8.

בעזרת כף, יוצקים את הציפוי על העוגה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוגת בלקאווט

עוגת גבינה דלת שומן

עוגת תפוזים אוורירית

עוגת פיתה של אמא (בצק שוקולד בצק)

עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה ישראלית

רוטב קרמל מהיר

עוגת גבינה מופלאה

עוגת הדבש של אמא

עוגת שוקולד קלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן