
25 דק'
1 שעות ו20 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1/2 4 כוסות קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפיה (חצי שקית)
- 200 גרם מרגרינה (1 חבילה), חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות סוכר
- 2 חפיסות שוקולד מריר
- 3 כפות קקאו
- 1/2 כוס סוכר + 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 200 גרם מרגרינה (1 חבילה)
- 4 חלמונים
- 1 כפית קפה
- 1 כף קמח
- מעט רום
- 6 חלבונים
אופן ההכנה
בצק: לשים במיקסר או ביד את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
מכניסים את הבצק למקרר לכמה דקות.
מלית שוקולד: מרתיחים בסיר קטן את השוקולד, קקאו, 1/2 כוס סוכר ומים.
מוסיפים את המרגרינה ומערבבים.
נותנים לתערובת להתקרר במשך כמה דקות.
מוסיפים לתערובת את החלמונים, קפה, קמח, ורום, ומערבבים.
מעבירים את קרם השוקולד למקרר.
בינתיים, בקערה בינונית מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
מערבבים את קרם השוקולד שהתקרר עם הקצף.
הרכבה: בעזרת הידיים או מערוך משטחים חצי מכמות הבצק על תחתית התבנית.
מוזגים את מלית השוקולד מעל הבצק ומעבירים למקפיא עד להתייצבות.
מחממים תנור ל160 מעלות.
מרדדים את החצי השני של הבצק למלבן בגודל התבנית, ומניחים מעל לשכבת השוקולד. בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק.
(לחלופין, במקום מלבן הבצק ניתן לגרד את הבצק בפומפיה גסה כדי לקבל שכבת פירורים)
אופים במשך 50 דקות.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!