
6
מנות
20 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
בשרי
מנה מחממת, משביעה ומנחמת – כרעי עוף עסיסיים שמקבלים טעם נהדר מסיידר תפוחים רענן, לימון חמצמץ ובטטה מתוקה.
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 4 כרעי עוף (ירך ושוק מופרדים)
- 2 בטטות בינוניות, שטופות ופרוסות לעיגולים עבים
- 1 בצל גדול, פרוס דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 1 כוסות סיידר תפוחים
- 1 כוס ציר עוף
- 1 לימון, פרוס דק
- 1 ענף רוזמרין (אופציונלי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מחממים סיר כבד שחסין לתנור או מחבת סוטאז' גדולה על אש בינונית. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
משחימים את נתחי העוף והבטטה (עדיף בכמה פעמים , כדי לא לצופף), עד להזהבה וקרמול מכל הצדדים.
מתבלים את הבטטות במלח בזמן הצלייה. מעבירים את העוף והבטטה השחומים לצלחת בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים, תוך כדי גירוד של ה"שאריות" שנדבקו לתחתית.
מוסיפים את השום ומבשלים כשעה עד שמתרכך ומפיץ ריח.
מוסיפים את הסיידר, ציר העוף, פרוסות הלימון והרוזמרין, ומערבבים.
מחזירים את העוף והבטטות למחבת. מעבירים לתנור ואופים ללא כיסוי במשך 40 דקות או עד שהעוף מבושל לחלוטין.
הצעת הגשה: מגישים את העוף והבטטות לצד ברוקולי, כרובית מאודה או כל ירק אהוב אחר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!