האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף בסיידר עם בטטות

6

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

בשרי

מנה מחממת, משביעה ומנחמת – כרעי עוף עסיסיים שמקבלים טעם נהדר מסיידר תפוחים רענן, לימון חמצמץ ובטטה מתוקה.

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 כרעי עוף (ירך ושוק מופרדים)
  • 2 בטטות בינוניות, שטופות ופרוסות לעיגולים עבים
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 1 כוסות סיידר תפוחים
  • 1 כוס ציר עוף
  • 1 לימון, פרוס דק
  • 1 ענף רוזמרין (אופציונלי)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2.

מחממים סיר כבד שחסין לתנור או מחבת סוטאז' גדולה על אש בינונית. מתבלים את העוף במלח ופלפל.

3.

משחימים את נתחי העוף והבטטה (עדיף בכמה פעמים , כדי לא לצופף), עד להזהבה וקרמול מכל הצדדים.

4.

 מתבלים את הבטטות במלח בזמן הצלייה. מעבירים את העוף והבטטה השחומים לצלחת בצד.

5.

מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים, תוך כדי גירוד של ה"שאריות" שנדבקו לתחתית.

6.

מוסיפים את השום ומבשלים כשעה עד שמתרכך ומפיץ ריח.

7.

מוסיפים את הסיידר, ציר העוף, פרוסות הלימון והרוזמרין, ומערבבים.

8.

מחזירים את העוף והבטטות למחבת. מעבירים לתנור ואופים ללא כיסוי במשך 40 דקות או עד שהעוף מבושל לחלוטין.

הצעת הגשה: מגישים את העוף והבטטות לצד ברוקולי, כרובית מאודה או כל ירק אהוב אחר.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוף שלם צלוי

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

בלילת טמפורה

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ותפוזים

המבורגר הודו בסגנון אסיאתי עם מלפפון מוחמץ ביתי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן