האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

עוף ברוטב יין עם פטריות וארטישוק

4

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

למנת העוף הקלאסית הזאת עם פטריות ויין הוספנו טוויסט מיוחד עם ארטישוקים, מה שהופך אותה למנה אלגנטית ומהירה, שאפשר להגיש על אורז.

הארטישוקים מוסיפים שילוב ייחודי של רכיבי תזונה ונוגדי חמצון שעוזרים להפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, נמצא שהם משפרים הפרעות עיכול רבות, אז אל תוותרו עליהם.

אם רוצים להוסיף עוד ירקות, אפשר להוסיף שעועית ירוקה טרייה או תרד במהלך 5 הדקות האחרונות של הבישול.

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה, מחולקות
  • 4 חזה עוף ללא עצמות ועור (כ-170 גרם כל אחד)
  • 1/4 כוס קמח חיטה מלאה או כוסמין
  • 1 כפית מלח גס, מחולקת
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 340 גרם פטריות שמפיניון או קרמיני, פרוסות דק
  • 225 גרם תחתיות ארטישוק, פרוסות דק
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוף
  • 3 כוסות אורז מלא מבושל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.

במחבת כבדה וגדולה, מחממים שמן על חום בינוני-גבוה עד שהוא חם אך לא מעלה עשן.

מייבשים את חזה העוף בנייר סופג.

 

 

2.

מערבבים את הקמח עם 1/2 כפית מלח ופלפל, מצפים את חזה העוף בתערובת הקמח ומטגנים אותם במחבת עם השמן החם. מוציאים לצלחת.

3.

מוסיפים למחבת את הבצל, הפטריות ותחתיות הארטישוק, ומטגנים עד שהירקות מזהיבים וכל הנוזלים מתאדים.

4.

מוסיפים את היין ומבשלים את התערובת, תוך ערבוב, עד שהיין כמעט מתאדה. טועמים ומתקנים תיבול.

 

5.

מוסיפים את ציר העוף ואת חזה העוף יחד עם המיצים שהצטברו בצלחת, ומבשלים על אש קטנה, תוך הפיכת חזה העוף פעם אחת, עד שהם מבושלים היטב, כ-15 דקות.

 

6.

מגישים מעל אורז מלא ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

בלילת טמפורה

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ותפוזים

המבורגר הודו בסגנון אסיאתי עם מלפפון מוחמץ ביתי

המבורגר הודו עם רוטב טרטר ספייסי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן