
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
35 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית אבקת שום
- 4 חזה עוף ללא עצמות ועור, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס'מ
- 2 ביצים, טרופות
- 3 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 3 כוסות אננס חתוך לקוביות
- 1/3 כוס מיץ אננס
- 1/4 כוס קטשופ
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שמן שומשום קלוי
- 2 כוסות אורז לבן מבושל
- 1/2 כפית שומשום שחור.
אופן ההכנה
עוף חמוץ-מתוק: בשקית זיפלוק גדולה (או בכלי עם מכסה), מערבבים את הקמח, הקורנפלור, המלח ואבקת השום. מנערים היטב ומניחים בצד.
בקערה בינונית, טובלים את קוביות העוף בביצה ומערבבים כדי לצפות אותן היטב. מוציאים את קוביות העוף אחת-אחת, מנערים בעדינות להסרת שאריות ביצה ומעבירים לשקית עם תערובת הקמח. סוגרים את השקית ומנערים כך שכל חתיכות העוף יצופו בתערובת הקמח באופן שווה.
במחבת סוטאז' גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני-גבוה. מטגנים את העוף עד להשחמה מכל הצדדים, כ-12 עד 15 דקות בסך הכל.
מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל הירוק והאננס, ומטגנים כ-5 דקות נוספות, עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
בינתיים, בקערה קטנה מערבבים את מיץ האננס, הקטשופ, רוטב הסויה, החומץ והסוכר עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הרוטב למחבת ומבשלים 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע ומצפה את העוף והירקות באופן שווה.
אורז: מזלפים שמן שומשום על האורז המבושל החם ומערבבים עם השומשום השחור. מגישים את האורז לצד העוף חמוץ-מתוק.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!