6
מנות
זמן הכנה:
10 דק
זמן כולל:
125 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
כמה מילים על העוף הזה.תודה לאוסם, קנור וכיוצ"ב שהכינו עבורינו את התיבול המושלם לעוף… כן, כן. התיבול המושלם והאהוב ביותר אצלינו. רוטב טריאקי! שכנה שביקשה מתכון לעוף מהיר, קיבלה ממני את הרעיון הזה, הכינה לשבת. ביום ראשון דפקה בדלת "זו השבת הראשונה שלא נשארו לי שאריות עוף ליום ראשון"- מילים שלה.חברה שבישלה ברית לבן שלה ביקשה מתכון לעוף מהיר. "אבל שיהיה טעים אחרת לא יאכלו לי כאן". "יהיה טעים אמרתי"שמעה, הכינה והתקשרה לספר שליקקו אצבעות. מאז זה הפייבוריט אצלה.אז למה שלא תכינו גם אתם? קל, מהיר וטעים באמת!
מצרכים
- 6 כרעי עוף חתכים לשוקיים וירכיים (או שלמים)
- 1 בקבוק רוטב טריאקי
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
הכנת העוף:
מסדרים את חלקי העוף, עם העור, בתבנית.
יוצקים מעל חלקי העוף את הטריאקי. כן, את כל הבקבוק. מוודאים שכל חלקי העוף מכוסים בכמות נדיבה של טריאקי.
ממלאים את הבקבוק הריק במים ומנערים. יוצקים בעדינות את המים לתחתית התבנית.
מכסים בניר כסף ואופים ב 190 מעלות שעה וארבעים וחמש דקות.
לאחר שעה ושלושת רבעי מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי.
מערים מהרוטב על העוף פעמיים במהלך 10 הדקות האלו.
הערה: אחרי שעה בודקים שנשארו נוזלים בתבנית. אם הנוזלים הצטמצמו מאוד- מוסיפים עוד מים.
טיפ: אפשר לפזר שומשום על העוף לאחר שכבת הטריאקי לפני האפיה.
תנאי אחסון: במקרר שלושה ימים. בהקפאה לאורך זמן.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!