
6
מנות
זמן הכנה
25 דק
זמן כולל
80 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
המתיקות של התמרים מוסיפה לטעמים ולטקסטורה של העוף.
מצרכים
- 225 גרם תמרים מיובשים (כ-10 עד 12 תמרים)
- 240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות תימין טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ יין אדום
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית כמון
- 1 עוף (בערך 1.3 ק'ג), חתוך ל-8 חלקים
אופן ההכנה
1.
בקערה קטנה, משרים את התמרים במים חמימים, מספיק כדי לכסות אותם, למשך 20 דקות או עד שקל להסיר את הקליפות.
מסירים את הקליפות והגרעינים.
2.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן.
3.
במעבד מזון או בלנדר, מערבבים את התמרים, מיץ התפוזים, השום, הטימין, שמן הזית, החומץ, הקינמון והכמון ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
בקערה גדולה מערבבים את העוף עם זיגוג התמרים ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
4.
מסדרים את חתיכות העוף בשכבה אחידה בתבנית המוכנה ואופים במשך 25 דקות. הופכים את העוף ואופים עוד 25 דקות נוספות.
מוציאים את תבנית האפייה מהתנור, הופכים את העוף פעם נוספת כך שהעור כלפי מעלה ומרססים בתרסיס שמן. צולים במצב גריל (על חום גבוה) למשך 3 עד 5 דקות להשחמה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!