עוף שלם בדבש ובירה

1

עוף שלם (לכ 4-6 סועדים)

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

75 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

  • 1 עוף שלם (מספר 3)
  • 1 בקבוק בירה לבנה
  • 200 גרם דבש טהור
  • 2 כפות סויה בהירה
  • מעט שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ תפוחים

אופן ההכנה

1.

בקערה מערבבים את כל התבלינים למשרה אחיד. מורחים את העוף במשרה תוך עיסוי העוף.

מומלץ להשרות ללילה או שניים במקרר בקערה עם שארית המרינדה להחדרת הטעמים לתוך העוף!

2.

 

מחממים תנור ל170 מעלות.

מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים (תורמת לעסיסיות)

מניחים את העוף המושרה על רשת מעל התבנית עם המים ואופים למשך כ 50 דקות.

3.

מוציאים את תבנית המים ומניחים מתחת לעוף תבנית ריקה שתאסוף את הנוזל של העוף.

מעלים את החום בתנור ל200 מעלות ואופים עוד כ15 דקות להשחמה וקריספיות.

 גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן