פאי טמלה אפוי שמכינים בסיר אחד

4

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

אם הילדים שלכם לא אוהבים קוביות של פלפל, אפשר פשוט לטחון אותם יחד עם העגבניות לפני ההוספה לתערובת. אני הוספתי קייל כתוספת אופציונלית לפאי כי אני אוהבת להכניס ירוקים "אקסטרה" מתי שאפשרי, והקייל משתלב כאן נהדר, אבל לחלוטין לא הכרחי וניתן להשמיט מהמתכון.

מצרכים

  • 2 קופסאות שימורים ( 425 כל אחת ) שעועית
  • 1 קופסאת שימורים (425 גרם) קוביות עגבניות
  • 1/2 צנצנת (200 גרם) פלפלים אדומים קלויים, קצוצים דק
  • 2 כפיות כמון
  • ¼ כפית אבקת צ'ילי
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כוסות קייל, קצוץ דק (אופציונלי)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 180. בקערה גדולה מועכים גס את השעועית בעזרת מזלג. מוסיפים את העגבניות החתוכות, פלפל, תבלינים, וכוסברה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במקרה הצורך.

2.

בסיר עמוק שניתן לשימוש בתנור, מכינים את הפולנטה.מביאים את המים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומערבבים פנימה בהדרגה את קמח התירס. ממשיכים לערבב עד שמתחיל להתעבות. מוסיפים 1 כפית מלח (+ עוד לפי הטעם). מורידים מהאש.

3.

מוזגים את תערובת הצ'ילי מעל לפולנטה. מפזרים מעל את הגבינה ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור , מחכים שיצטנן מעט ומגישים ישר מהסיר.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

קציצות עוף

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

פסטה פסטו עם עוף

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

עוף שלם צלוי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן