
4
מנות
10 דק'
1 שעות ו5 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
קיצרנו את תהליך ההכנה לארוחה במחבת אחת בלבד, באמצעות שימוש בפרחי כרובית קפואים לציפוי. הם משחימים מהר יותר ומעניקים מרקם רך, אבל אם רוצים לשדרג, אפשר למעוך את הכרובית לפני שמוסיפים אותה מעל הפאי, כמו פירה תפו"א בפאי המסורתי.
הגרסה הקלילה יותר של פאי הרועים מחליפה את הבקר המסורתי בעוף טחון. ציפוי הכרובית דל יותר בקלוריות לעומת תפוחי אדמה ומוסיף סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, שיכולים להגן מפני מספר מחלות כרוניות.
מצרכים
- 3 כפות שמן זית, מחולקות
- 1 בצל לבן גדול, קצוץ
- 2 גזרים גדולים, קצוצים
- 1 גבעול סלרי, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 680 גרם עוף טחון
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפיות מרווה טרייה, קצוצה
- 1 כף קורנפלור או עמילן תפוחי אדמה
- 2 כוסות ציר עוף או ירקות
- 1 כוס אפונה קפואה (אופציונלי)
- 4 כוסות פרחי כרובית קפואים (900 גרם).
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מחממים מחבת סוטז' גדולה המתאימה לתנור, רצוי ברזל יצוק, ומשמנים קלות ב-2 כפות שמן זית על חום בינוני.
מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם רכים, כ-8 דקות.
מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את העוף הטחון ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-4 דקות.
מתבלים במלח, פלפל ומרווה ומערבבים היטב.
מפזרים עמילן על העוף הטחון ומערבבים לציפוי. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה עדינה, ומערבבים פנימה את האפונה (אם משתמשים).
מסירים את המחבת מהאש.
מפזרים את פרחי הכרובית מעל המנה, מטפטפים את כף שמן הזית הנותרת, מתבלים בתימין, מלח ופלפל.
מעבירים לתנור ואופים עד שהכרובית מזהיבה והמילוי חם, כ-45 דקות.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!