האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פאי שקדים ואגוזים

1

תבנית עגולה קוטר 26-28

זמן הכנה:
25 דק'
זמן הכנה כולל:
55 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

פאי פקאן היה אחד מהפייבורט שלי. עם הזמן והרגלי הבריאות החדשים שאימצתי , גיליתי שנוצרו ביננו פערים תרבותיים. המתכון שלפניכם עבר דרך כמה שינויים ושדרוגים כדי "להבריא" אותו , ואני חושבת שהצלחתי להגיע לנוסחה המוצלחת…

מצרכים

בסיס פריך
  • ½ 1 כוסות קמח פריך 80%
  • 1 כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
  • ¼ כוס חמאת שקדים/ חמאת אגוזים / טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן קוקוס (במצב נוזלי)
  • 2 כפות דבש
  • 2 -3 כפות מים
מילוי
  • ¼ כוס חמאת שקדים / חמאת אגוזים / טחינה
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות מים רותחים
  • מיקס שקדים, אגוזים וגרעינים ע"פ טעמכם האישי
זיגוג (לאחר האפיה)
  • 2 כפות דבש מדולל ב 1 כף מים רותחים

אופן ההכנה

1.

משמנים מעט את תחתית התבנית ומחממים תנור ל180 מעלות.

2.

מעבדים קמח , אבקת אפיה, שמן קוקוס, שקדיה ודבש לבצק אחיד ומשטחים בתבנית. הבצק מתקבל מעט פירורי, מהדקים אותו היטב בעזרת כפות הידיים לתחתית ולדפנות התבנית.

3.

מערבבים בכלי קטן שקדיה, דבש, ומים רותחים, עד שמתקבל מרקם קרמי ונוח למריחה.

4.

מורחים על הבצק בזהירות את המילוי, ניתן להעזר עם גב הכף.

5.

מסדרים מעל המילוי אגוזים, שקדים , וגרעינים בסדר הרצוי .

6.

אופים עד להשחמה.

7.

כשהעוגה חמה מזגגים מעל דבש מדולל במים רותחים.

טיפ לזיגוג נח: מעבירים את הסירופ לשקית, מחוררים חור קטן בקצה ומזלפים בצורה אחידה על כל שטח הפאי.

שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…

מתכונים נוספים

טארט תותים

פאי שוקולד מקסיקני

פאי תפוחים מלבני מהיר

טארט אגסים ושקדים (פרנג'יפן)

פאי שוקולד מלוח עם פופקורן קרמל

טארט דובדבן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן