
4
מנות
20 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
הסוד במתכון הזה הוא להכפיל או לשלש את כמות הבצק ולהקפיא אותו בשקיות הקפאה קשורות, כך שתוכלו להוציא אותו מהמקפיא בבוקר ולהשתמש בו להכנת מאפים טריים, פיצה, פוקצ׳ה או קלזון .
(ממליצה מאד להוסיף לתוספות על הפוקצ'ה את הפלפלים קלויים , ואת הגרבלקס סלמון אבל ניתן לוותר.)
מצרכים
- 3 כוסות קמח ( אפשר גם מלא או כוסמין)
- 2 כפיות שמרים
- 1/2 2 כפיות מלח
- 1 כוס מים חמימים
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
- 4 עגבניות קצוצות
- 1/2 כוס פלפלים קלויים קצוצים (אופציונלי)
- 1 כף דבש
- 1 כוס גבינת חלומי חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ
- 110 גרם סלמון מעושן פרוס דק.
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את הקמח, השמרים ו-2 כפיות מלח ומערבבים.
מוסיפים מים חמימים ו-3 כפות שמן זית ולשים עד שנוצר בצק (כדקה אחת).
מזלפים מעט שמן זית על הבצק ומשפשפים אותו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים במקום חמים למשך שעה.
מעצבים את הבצק לעיגול גדול שיתאים לגודל מחבת רחבה.
מחממים את התנור על מצב גריל.
מכינים מחבת גדולה על חום גבוה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומחממים.
מוסיפים את העגבניות, פלפל הצ'ילי, השום ו-1/2 כפית מלח. מבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות. מוציאים את התערובת מהמחבת ומנגבים את המחבת.
מוסיפים למחבת כף אחת של שמן זית ומניחים מעל את הבצק.
לאחר 2 דקות טיגון הופכים את הבצק.
מוסיפים את תערובת העגבניות ואת גבינת החלומי מעל לבצק .
מכניסים את המחבת לתנור למשך 5 דקות.
לאחר שמוציאים את המחבת מהתנור, מוסיפים פרוסות סלמון מעושן ובזיליקום טרי. מוסיפים מלח לפי הטעם.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!