המנה הקלאסית הזו של תפוחי אדמה "הום פרייז" מוגשת ברחבי ספרד – וייתכן שהיא המתאבן הפופולרי ביותר שלהם. תפוחי האדמה מוגשים לצד רוטב איולי חלק לטבילה – שילוב עשיר בטעמים ופשוט בו זמנית.
מצרכים
איולי
1/2 כוס מיונז
1 כף פפריקה
1/4 כפית אבקת שום
פטאטאס
שמן קנולה לטיגון
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
1.
איולי: בקערה קטנה מערבבים את המיונז, פפריקה ואבקת שום. מניחים בצד.
2.
פטאטאס: מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
3.
מוסיפים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומטגנים, תוך כדי הפיכה ידי פעם, עד שהם זהובים מכל הצדדים, כ-15 עד 20 דקות.
4.
מניחים על נייר סופג ומפזרים מעל מלח. מגישים לצד האיולי.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!