
6
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- 6 פטריות פורטובלו גדולות, מנוקות
- 1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 1 כוס גבינת ברי, ללא הקליפה וחתוכה לקוביות
- 1/2 כוס גבינת שמנת
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
- פלפל שחור גרוס טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות סוכר לבן
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה
1.
מסירים לכל פטריה את הרגל ומגרדים בעדינות את הדפנות הפנימיות הכהות בעזרת כף. מניחים את "כיפות" הפטריות על תבנית משומנת, עם הצד החלול כלפי מעלה.
2.
מחממים תנור למצב גריל.
3.
בקערה קטנה מערבבים פירורי לחם או קמח מצה עם מלח ואורגנו. מניחים בצד.
4.
מחלקים את קוביות הברי באופן שווה בין הפטריות, ומניחים אותן בתוך כל פטריה. מוסיפים נקודות של גבינת שמנת על כל פטרייה. מפזרים מעל עגבניות מיובשות ותערובת הפירורים. מתבלים בפלפל שחור ומזליפים שמן זית.
5.
צולים בגריל 3–5 דקות, עד שהפטריות משחימות מעט והגבינות מבעבעות.
6.
בינתיים, בסיר קטן ועל להבה בינונית-גבוהה, מבשלים את החומץ והסוכר עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה.
7.
להגשה, מניחים כל פטרייה על צלחת, מטפטפים מעל מהסירופ הבלסמי ומקשטים בבזיליקום טרי.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!