
6
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
20 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
עוף עסיסי במרינדה שמכינים בתנור ומגישים בטורטיה עם סלסת מנגו טריה – זאת הולכת להיות אחת הארוחות האהובות עליכם!
מצרכים
פיאסטה עוף
- ½ 1 כפית כמון
- ½ 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח גס
- ½ כפית שום גבישי
- ½ כפית אבקת בצל (לא חובה)
- ½ כפית אבקת צ'ילי , או לפי הטעם
- 680 גרם חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכים לרצועות ברוחב 2 ס'מ
- 2 כפות שמן זית
להגשה
- 6 (קוטר 20) טורטיות מקמח מלא
- סלסת מנגו (מתכון בהמשך)
- 6 עלי חסה בייבי שטופים ויבשים
סלסת מנגו
- ¼ כוס מיץ ליים סחוט טרי
- 1 כף דבש
- 2 כפות שמן זית
- 1 מנגו, קלוף וללא הגרעין, חתוך לקוביות קטנות
- 1 אבוקדו, קלוף וללא הגרעין, פרוס דק
- 1 פלפל אדום, קלוף וללא גרעינים, פרוס דק
- 2 בצל ירוק, פרוס דק
- 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
- מלח גס
אופן ההכנה
1.
פיאסטה עוף: בקערה קטנה מערבבים את הכמון, פפריקה, מלח, שום גבישי, אבקת בצל, ואבקת צ'ילי.
2.
מורחים את תערובת התבלינים על חלקי העוף ומניחים בצד ל 10 דקות.
3.
מחממים מחבת סוטאז' גדולה על חום בינוני גבוה ומוסיפים שמן זית.
4.
מוסיפים את העוף ומטגנים כ 8 דקות, או עד שמתבשל לגמרי.
5.
מניחים את הטורטיות על צלחת שמתאימה למיקרוגל , מכסים עם מגבת נייר רטובה, ומחממים 30-60 שניות.
6.
סלסת מנגו: בקערה גדולה מערבבים ביחד את מיץ הליים, דבש, ושמן זית. מוסיפים את המנגו, אבוקדו, פלפלים, בצל ירוק ובצל ומערבבים . מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!