
4
מנות
זמן הכנה
8 דק
זמן כולל
50 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
אפשר להשתמש בכל סוג של דג במתכון הזה; אם משתמשים בדג כמו סלמון או דג עבה יותר, יש להאריך את זמן הבישול. מומלץ להגיש עם אורז.
מצרכים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 קופסא אפונת שלג, קצוות גזומים
- 4 שיני שום מגורדות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 4 פילה דג אמנון, ללא עור, חתוכים לחצאים
- 2 לימונים - 1 מגורדת וסחוטה, 1 חתוך לפרוסות דקות
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
2.
מוסיפים לתבנית את הסלקים וגזרים, שמן זית, 1 כפית מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות.
3.
מוציאים מהתנור ומוסיפים לתבנית אפונת שלג, שום, ג'ינג'ר, גרידת לימון ומיץ מלימון אחד. מטפטפים כף שמן זית ומערבבים היטב עד שהכל מתערבב באופן שווה.
4.
מזיזים הכל לצד התבנית ומוסיפים את הדג.
מפזרים את יתרת המלח ומכסים בנייר כסף.
אופים במשך 12 דקות או עד שהדג מבושל ורך מאוד.
5.
מוציאים ומוסיפים את המיץ מהלימון השני.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!