האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

פיצה פסטו עם כרובית צלויה

4

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
50 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

כרובית צלויה היא אחת התוספות האהובות עלינו, אז למה לא להשתמש בכרובית גם על פיצה? מזלפים מעל פסטו ופרמז'ן, ונהנים ממנה מדהימה וגם טעימה. כרובית עשירה בויטמין c ו K וגדושה בנוגדי חמצון. פסטו היא דרך מעולה להכניס עוד עשבי תיבול וירוקים לארוחה שלכם בדרך כמעט נסתרת, והשומנים הטובים משמן הזית והאגוזים משביעים וכמובן גם יש להם יתרונות שונים כמו הגנה ממחלות כרוניות.

מצרכים

  • 1 ראש כרובית קטן, חתוך לפרחים (כ 2 כוסות) או כרובית קפואה שהופשרה
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, כתושות
  • ½ כפית מלח גס
  • פלפל
  • 450 גרם בצק לפיצה מחיטה מלאה
  • ½ 1 כוסות רסק עגבניות טבעי
  • 1 כוס גבינת מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • ¼ כוס פסטו מוכן

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 200 מעלות. בתבנית תנור גדולה מערבבים את הכרובית עם 2 כפות שמן זית, שום, מלח, ופלפל. מפזרים בשכבה אחידה וצולים 20-30 דקות, ומערבבים פעם אחת באמצע האפיה.

2.

מוציאים את הכרובית מהתנור ומעבירים לצלחת. מגביהים את החום בתנור ל260 מעלות.

3.

משטחים את הבצק על התבנית ואופים 7-10 דקות.

4.

מורחים את רסק העגבניות על הבצק האפוי , ומעל מניחים את הכרובית הצלויה. מפזרים את הגבינות ומזלפים מלמעלה עם פסטו.

5.

אופים לעוד 5-10 דקות. חותכים את הפיצה ל 4 חלקים ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אוזני המן פיצה

פוקאצ'ות

פיצה

טוסט כמו בחנויות

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

פרנץ' טוסט אישי אפוי עם בננות מקורמלות

קסרול פרנץ' טוסט

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

רוטב פיצה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן