האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

פסטה מוקרמת כמו במסעדות

מנות

זמן הכנה:
8 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

מצרכים

  • 1/2 חבילת פסטה (באיזה צורה שאוהבים), מבושלת
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות טרי / מגורד דק
  • 1 קופסת פטריות טריות, פרוסות (או 1 קופסת שימורי פטריות)
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה 32% (ניתן להמיר בשמנת לבישול)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין בזיליקום
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

1.

בסיר בינוני שמים את החמאה, שמן זית, ושום כתוש.

2.

מדליקים את האש ומטגנים את השום (נזהרים שלא יישרף).

3.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה על אש גבוהה , תוך כדי עירבוב.

4.

מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות נוספות.

5.

מוסיפים את היין, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה .

מערבבים כ-2 דקות.

6.

מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד לרתיחה (יש לשים לב שלא יגלוש).

7.

כשרותח, מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק ומערבבים.

מוסיפים את הפסטה, מערבבים עד לכיסוי ברוטב, ומגישים חם.

הצעות לשידרוג: ניתן להוסיף חצי בטטה מגורדת דק יחד עם הפטריות.

לאוכלי דגים וחלב – ניתן להוסיף חתיכות קטנות של סלמון טריאקי.

מתכונים נוספים

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם ירקות בסגנון אסייתי במחבת אחת

פסטה פאייה במחבת אחת

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

רוטב פסטה

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

פסטה אדומה שילדים אוהבים

פסטה אלפרדו בגירסה בריאה יותר

פסטה פפיונים עם טופו

תגובות

  1. רבקה01:1810/02/2025
    נשמע מעולה! אהבתי את הרעיון של הקמח. ושרה, את אלופה. בהצלחה!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן